magarac - suncokret ruralnog turizma hrvatske 2020

Sve je spremno za sedmi “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, predstavnici udruga i jedinica područne i lokalne samouprave, inovatori, turistički djelatnici okupit će se 28. siječnja 2020. godine, u hotelu Academia u Zagrebu, na tradicionalnoj svečanoj dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”.


Nakon obilaska više od 150 nominiranih, komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu ovaj je tjedan odabrala najbolje u ukupno sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno – turistički projekti, Ruralno – turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka. Tko su najbolji doznat će se u utorak, uz bogat zabavni program, prezentaciju lokalnih proizvoda i druženje.

“Akcija obilaska traje nekoliko mjeseci. Moraju se posjetiti i po jasno razrađenim kriterijima ocijeniti svi nominirani, a na svečanosti proglašenja najboljima će se uručiti Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja. Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma”, rekla je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo. Udruga se već dvadesetak godina bavi promocijom i poticanjem gospodarstva ruralnog prostora koji obuhvaća čak 92 posto Hrvatske, a od prošle godine je postala hrvatski partner Europske kulturne rute Iter Vitis, koja prolazi kroz 19 država.

Tagged