69. zagrebački festival 2022.

Sve je spremno za 69. Zagrebački festival – gdje možete gledati prijenos?

Sve je spremno za 69. izdanje glazbenog spektala Zagrebački festival, koje će se održati u četvrtak, 28. travnja 2022. godine u City Plazi Zagreb s početkom u 21 sat! Ovaj glazbeni festival vodit će Duško Ćurlić i Iva Šulentić, a već samim tim je dobra zabava zagarantirana! Ukoliko nećete moći biti u City Plazi, osiguran je izravni dvosatni prijenos na Drugom programu HTV-a i na Hrvatskom radiju – Drugom programu.


“Imamo kvalitetan omjer već itekako etabliranih i mladih imena. Autori za festival daju svoje najbolje pjesme i mislim da je to dobar push za nove singlove. Orkestar i ovoga puta vodi Ante Gelo, a dirigent nam je Alan Bjelinski. Dodijelit ćemo i nagradu HURIN-a, za koju žiriraju radijski urednici. Ove godine žiri koji dodjeljuje Grand Prix čine Josipa Lisac, Jasenko Houra, Miro Buljan, Tomislav Štengl i Ivona Čulo. Vidimo se večeras!”, rekao je Branimir Mihaljević, umjetnički direktor festivala.

69. Zagrebački festival ugostit će puno glazbenih zvijezda

Alen Đuras, Beta Sudar, Cambi, Detour, Hari Rončević, Igor Drvenkar, Ivana Marić, Leteći odred, Luka Nižetić, Mateo Pilat, Mladen Burnać, Nela, Nikolina Tomljanović & Sandro Bastijančić, Salto Guru, Silente, Tedi Spalato, The Splitters, Tia, Whiteheads i Zembo Latifa. To su zvođači su čije ćemo izvedbe imati priliku pogledati na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Dodajmo da su njihove pjesme već su uspješno zaplovile domaćim radijskim eterom. Samo se prošloga tjedna u nacionalnoj top-listi najemitiranijih pjesama HR Top 40 se našlo čak 15 singlova sa Zagrebačkog festivala.

Ptice, pobjednička pjesma prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala u izvedbi Matije Cveka, ove će godine dobiti priznanje i za najemitiraniju festivalsku pjesmu u 2021. Ovogodišnji dobitnik priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu je skladatelj, libretist, pjevač, kazališni redatelj i tekstopisac Ivica Krajač! Više informacija doznajte na službenoj Facebook stranici organizatora festivala.

Tagged