susret hrvatskih plesnih ansambala | pou velika gorica | 26.11.2023.

Susret hrvatskih plesnih ansambala, njegovo 34. izdanje, održat će se dvorani POU Velika Gorica u nedjelju, 26. studenog 2023. godine

Hrvatski sabor kulture organizira 34. Susret hrvatskih plesnih ansambala i to u nedjelju, 26. studenog 2023. godine. Mjesto održavanja je dvorana Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, a manifestacija počinje u 17.30 sati. I dodajmo, 34. Susret hrvatskih plesnih ansambala će uveličati 300-ak plesača unutar 17 ansambala iz Hrvatske.


Također, nastupit će gostujuća skupina iz Slovenije s ukupno 27 koreografija, izabranih na Natječaju koji je prethodio Susretu. Tema ovogodišnjeg Susreta je Ples i slikarstvo, a drugi dio programa je prema slobodnom izboru. Spomenimo i da sudionici programa dolaze iz Velike Gorice, Siska, Zagreba, Varaždina, Čakovca, Koprivnice, Osijeka, Požege, Karlovca, Rijeke, Zadra i Maribora, a program će voditi poznati mladi plesač i umjetnik Endi Schrötter. A nakon izvedbe gostiju iz Maribora povest će razgovor s publikom.

Po održanim izvedbama, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Adrijana Barbarić Pevek, dr. sc. Tuga Tarle i Edita Gorski će dodijeliti više nagrada. Podsjetimo, to su Nagrada za najbolju ideju, Nagrada za najbolju koreografiju, Nagrada za najbolju izvedbu i Nagrada za najbolji kostim/scenografiju. Također, Susret hrvatskih plesnih ansambala će održati okrugli stol s voditeljima skupina. I dodajmo, materijalnu potporu pružili su Ministarstvo kulture i medija, Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica. Medijski pokrovitelj je City Radio. Više o Hrvatskom saboru kulture doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi hrsk.hr.

VIDEO: Tamburaški orkestar Tamburaškog društva “Gaj” Zagreb

Tagged