superval 2019 / tvornica kulture zagreb

Superval – koncert školskih bendova u Velikom pogonu Tvornice kulture

Superval, koncert školskih bendova, održat će se u petak, 14. lipnja 2019. godine u Velikom pogonu Tvornice kulture. Koncert koji je prvotno planiran u manjoj dvorani povukao je odličan interes publike pa će pet bendova iz Zagreba i Jastrebarskog dobiti priliku nastupiti na velikoj pozornici, u dvorani u kojoj su prije njih svirala najveća regionalna imena te prilično impresivan broj globalnih glazbenih heroja. Već sama najava Supervala izazvala je sjajne reakcije i pubike i medija.

Tjednima se javljaju osnovne i srednje škole čiji su učenici najavili dolazak u Tvornicu kulture, a pozivima su se priključili i brojna ugledna lica poput Gorana Bareta, Davora Gobca, Riđija iz High5, Danijele Trbović, Deana Kotige, Ribafisha, Morane Zibar, Nike Kranjčara, Marka Šapita i mnogih drugih. Očigledno je svijest o vrijednosti projekta kao što je Superval utjecala i najavljenu posjetu i prodaju ulaznica te je svirka definitivno prebačena u Veliki pogon.

I satnica je prilagođena uzrastu glazbenika. Vrata Tvornice kulture otvorit će se u već u 18 sati. Prvi će, u 19, nastupiti The Smafp, nakon kojih u 19:45 počinju The Seven. MIOC Band na scenu će u 20:30, River 42 u 21:15, a program će zaokružiti KGB, čija je svirka planirana u 22:00.

Ulaznice kreću su u prodaji po cijeni od 30 kuna u pretprodaji, odnosno 40 na dan koncerta.

Bendovi koji nastupaju na Supervalu

The Seven je školski bend Osnovne škole Grigora Viteza koji je službeno počeo s radom u ožujka 2018. godine. U prvobitnom sastavu bend je brojao sedam članova, zbog čega je i nazvan The Seven, a unazad par mjeseci u bendu sudjeluje šest učenika; Iva Babić na bubnjevima, Martin Kuhar na gitari, Mak Terbovc na bas gitari, Karlo Francetić na klaviru, a pjevaju Luna Culjak i Marijeta Hrstić. Mentorice benda su Antonija Radoš i Ana Bajo, a The Seven sviraju obrade bendova kao što su The White Stripes, The Clash, Pink Floyd, Arctic Monkeys, My Chemical Romance, Daleka obala, Majke, EKV i Partibrejkers.

River 42 nastao je od članova Gimnazije Tituša Brezovačkog 2018. godine, uključivši bubnjara Karla Gregurića i gitarista Luku Pejkovića, članove prijašnje postave poznate pod imenom Lički Medo te nove članove – Vitu Baljaka (gitara) i Andriju Žunca (bas gitara). Uz obrade pjesama Pink Floyda, River 42 svira psihodelični rock i blues. Pridružene članove na nekim nastupima čine Zrinka Cvitanović na klavijaturama, Lucija Štriga na violini, Marija Vukšić na violončelu i Ema Kurtović kao vokal, a vodi ih Tina Cota, profesorica glazbenog.

MIOC band stiže iz zagrebačke XV. gimnazije. Okupili su se ove školske godine i čine ga učenici prvih, drugih i trećih razreda: Laura Mihoković (vokal), Matija Ćepulić Polgar (gitara), Mihael Brigić (gitara), Damjan Omanović (bas gitara), Fran Širić (klavijature), Grgur Dujmović (bubnjar), a vodi ih Darko Kanjuh, profesor geografije. Sviraju obrade domaćih (Crno bijeli svijet, Sve još miriše na nju) i stranih pjesama (Johnny B. Goode, I Love Rock n’ Roll, Snow).

U OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom od prošle školske godine djeluje školski bend The Smafp, koji čine Petra Borković (vokal), Filip Fabijanić (električna i akustična gitara), Mihael Rošić (bas gitara), Stanislav Gourski (klavijature, saksofon) i Antonio Brajak (bubnjevi, cajon). Svirali su u školskom mjuziklu Debata i drugim projektima, poput Đaka glazbenjaka. Trenutno se pripremaju nastupiti s autorskom pjesmom i obradom Jinxa na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Muzeju suvremene umjetnosti u svibnju ove godine. Vole izvoditi pop i rock glazbu domaćih i stranih autora, a mentorica im je Maja Kraljev, učiteljica glazbene kulture.

KGB u nestalnom sastavu operira zadnjih desetak godina kao službeni bend Klasične gimnazije u Zagrebu. Najnovija postava je oformljena nakon godinu dana pauze sa željom da se ta tradicija, koja mnogima pruža uvid u našu školu, nastavi. Ovogodišnji sastav broji 7 članova: Josip Šprajc na basu, Borna Srbljanin na gitari, Rene Rehak na bubnjevima, Margareta Ivoš u ulozi pjevačice, Tristan Avirović na violončelu, Filip Mandušić na trombone te Istok Korkut na trubi. Obrađuju strane (The House Of The Rising Sun, DJ Saved My Life, Billie Jean, Sweet Dreams, Hit The Road Jack) i domaće stvari (Želim da znaš, Čuvaj noć od budnih, Apokalipso, Srce na cesti), a okušali su se u dvije autorske pjesme, zasad nepoznatih imena.

O Supervalu, koncertu školskih bendova

Ono što je počelo kao običan mail razrednice s upitom za povoljnije ulaznice za nastup Partibrejkersa, proteklih se mjeseci pretvorilo u fantastičnu priču koju su prenijeli svi mediji, ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. U njoj se otkriva bezgraničan entuzijazam i ljubav učiteljica Ane Bajo i Antonije Radoš prema želji da djeca upoznaju i zavole kvalitetnu glazbu.

Osim učenja o povijesti glazbe i najvažnijim domaćim i stranim bendovima na potezu od 50-tih godina do danas, u OŠ Grigora Viteza na zagrebačkim Krugama oformljen je i bend – The Seven – i upravo je njihov dolazak na svirku u Šubićevu bio pokretač ideje da se za kraj školske godine organizira Superval, koncert školskih bendova.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -