stillness :: rijeka sava - most slobode zagreb :: foto: kristijan smok :: 2022.

Stillness u Vintage Industrialu predstavlja novi album “Kocka je okrugla”

Splitsko-zagrebačka grupa Stillness zakazala je novi datum svog, prije dvije godine odgođenog koncerta! Zabilježite si četvrtak, 2. veljače 2023. godine, kada će ST!llness svirati u Vintage Industrialu! Nakon višegodišnje pauze od nastupa bend ponovo nastupa uživo, a ovaj njihov veliki povratak na scenu popraćen je i novim studijskim albumom “Kocka je okrugla”.


Kritiku i javnost osvojili su još davne 2005. godine. Tada su se, nakon originalne formacije hip-hop dvojca koji je s radom počeo 1998., proširili u punokrvni live bend. A sve je dodatno začinio domišljat i elokventan frontmen Ivan Jurić Yuri. Svoj zvučni potpis kreirali su kroz koketiranje s hip hopom, reggaeom i drum’n’bassom pod utjecajem bendova kao što su Rage Against The Machine i Asian Dub Foundation, pridruživši svojoj lirici u pjevanoj i MC stilskoj formi hardcore distorzije.

Cijena ulaznice za koncert Stillnessa u Vintage industrialu možete kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu u Tratinskoj. Napominjemo svima koji još uvijek imaju ulaznice za koncert prvotno najavljen za 7. veljače 2020., one će vrijediti i za ovaj koncert! Koncert organizira Dostava Zvuka, a više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Bend je zavladao scenom 2007. godine

A to im je omogućio album prvijenac Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović. On im je priskrbio sigurno mjesto na sceni, a kritika ga je uvrstila u listu najboljih domaćih izdanja desetljeća. Drugi album Globalno Zatupljenje Paket Za Preživljavanje izdan je 2009. godine. A njega su dečki iz benda predstavili kao “audio-vizualni komplet recikliran za poticanje razmjene informacija i energije”.

Treći album imena St!llness objavljen je 2012. godine, a on im je donio nastupe po brojnim klubovima i dvoranama širom regije, uključujući i velike festivale poput EXIT, Seasplash, Terraneo, xSTatic, INmusic, Riversplash i DOF uz veliku turneju po Njemačkoj i Francuskoj. Četvrto studijsko izdanje pod nazivom Kocka je okrugla svjetlo dana je ugledalo početkom studenog 2022. godine, a prethodno smo imali prilike čuti singl Botun koji je bio objavljen na kompilacijskom albumu Seasplash ritam te singl I dalje predstavljen u srpnju.

VIDEO: Stillness – Terapija

Tagged