stillness - vintage industrial bar zagreb - 2020.

Stillness se vraća u Vintage Industrial Bar s koncertom pozitivnih vibracija

Na pozornicu Vintage Industrial Bara vraća se dugo iščekivana atrakcija – splitsko – zagrebačka grupa Stillness. Povratak nakon više godina pauze označava okretanje “nove stranice” u karijeri benda.

Ovaj bend je proteklog desetljeća svojim ekspresivnim reggae, rock, hip hop crossoverom nesumnjivo vladao domaćom scenom. Za sebe kažu da ih je glazba toliko definirala u životu da ih je nakon više godina pauze na okupu održavala upravo ljubav prema sviranju, koncertima i ljudima koje su upoznali tijekom rada.

Kritiku i javnost Stillness je osvojio naglo, još davne 2005. godine. Tada se nakon inicijalne pojave 1998. u vidu tvrdog hip hop dvojca transformiraju u punokrvni live bend kombinirajući hip hop, reggae i drum’n’bass pod utjecajem Rage Against The Machine i Asian Dub Foundation na liriku u pjevanoj i MC stilskoj formi uz hardcore distorzije.

Iza domišljatih, angažiranih tekstova prožetih filozofskim i osobnim opažanjima stoji karizmatični frontmen Ivan Jurić Yuri koji je uz koncertnu najavu otkrio i iduće korake benda: “Jedva čekamo opet zasvirati, nabrijani smo i radimo na novom materijalu punom parom. Zadovoljni smo trenutnim tempom razvoja stvari, tako da uskoro kreću singleovi i najave svirki za iduću godinu. Cilj nam je proširiti našu publiku i obići planetu sviraju i koncerte nabijene pozitivnim vibracijama. Vidimo se!”

Album prvijenac “Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović” izdan je davne 2007. godine

On ih čvrsto ih postavlja unutar scene te je svrstan među najbolja hrvatska izdanja desetljeća. Drugi album Globalno Zatupljenje – Paket Za Preživljavanje (2009.) predstavili su svojim riječima kao “audio – vizualni komplet recikliran za poticanje razmjene informacija i energije”.

Posljednji album imena St!llness izlazi im 2012., nakon čega su svirali po raznim klubovima i dvoranama širom regije, uključujući i velike festivale EXIT, Seasplash, Terraneo, xSTatic, INmusic, Riversplash, DOF i druge uz mini turneju po Njemačkoj i Francuskoj.

Od posljednjeg albuma Stillness je izbacio dvije nove pjesme

obradu grupe Brkovi Opasno se drogiram na njihovom albumu Brkati Gosti i Bottun koja je izašla na kompilaciji Seasplash Ritam. Najavljeni nastup u Vintage Industrial Baru bit će prvi samostalni koncert St!llnessa nakon dulje pauze, a dogodit će se godinu dana nakon prvog kraćeg pojavljivanja u sklopu humanitarne turneje AkiTour.

Koncert grupe Stillness održat će se u petak, 7. veljače 2020. godine u Vintage industrial Baru. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, odnosno 60 na dan koncerta. Više o bendu doznajte na Wikipediji.

Video: Stillness – Naiva

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Stillness se vraća u Vintage Industrial Bar s koncertom pozitivnih vibracija

Comments are closed.