steve vai :: 2023.

Steve Vai seli zagrebački koncert iz Tvornice u Dom sportova!

Zbog ogromnog interesa i činjenice da je rasprodan više od mjesec dana prije održavanja, zagrebački koncert koji će legendarni gitarist Steve Vai održati u četvrtak, 13. travnja 2023. godine, preseljen je u malu dvoranu Doma sportova! A dodatni kontigent ulaznica po cijeni od 39 eura već se nalazi u prodaji! Sve ulaznice kupljene za ranije najavljeni koncert u Tvornici kulture vrijedit će dakako i za Dom sportova. I to za oba sektora – za parter i tribinu. Spomenimo, nastup u Domu sportova bit će uvjerljivo najveće Vaievo gostovanje na ovim prostorima ikad.


Steve Vai, jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, vraća se u Zagreb nakon dugih 11 godina. On dolazi u sklopu Inviolate turneje koja se nastavlja na istoimeni album. Njime premošćuje granice instrumentalne glazbe, a za album je izmislio ne samo novi tip gitare s tri vrata, nego i način sviranja. Bit će to prilika i doživjeti neke njegove najveće hitove, ali i napokon čuti novi album Vai/Gash snimljen 90-ih na kojem je vokal Johnny Gash Sombretto.

Stevea je od 12. godine gitaru počeo podučavati Joe Satriani

A već s 18 godina pridružio se legendarnom Franku Zappi s kojim je i svirao. Nakon više od četiri desetljeća rada, preko 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta i tri Grammy nagrade, Steve Vai je jedan od najpoznatijih gitarista današnjice. Njegov rad nagrađen je brojnim priznanjima. Redovito je na popisima najboljih svjetskih gitarista i među top 10 prema Guitar World magazinu. Zaniljivo, počasne doktorate su mu dodijelili Berklee College of Music i Musicians Institute.

Steve Vai je prepoznat kao netko tko uvodi najviše standarde izvrsnosti u upotrebi tehnologije u glazbi. A ima svoje mjesto i na Long Island Music Hall of Fame. Nastupao je uz brojne glazbene velikane i surađivao s imenima kao što su Frank Zappa, David Lee Roth i grupa Whitesnake. Sudjelovao na izdanjima poput onih Alice Coopera, Motörheada ili Public Image Ltd. te raznim orkestralnim kompozicijama. A uz sve to ima i bogatu solo karijeru. Više o ovom velikom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

VIDEO SPOT: Steve Vai – In The Wind

Tagged