DJ Kristijan Molnar 2019

Stereotip – festival elektronike vraća se s najzanimljivijim line-upom dosad!

Nakon što je u proteklih šest izdanja preplesao neke od najatraktivnijih gradskih prostora i zagrebačkoj publici predstavio brojna poznata lica elektroničke glazbe – Stereotip – popularni glazbeni projekt berlinsko – zagrebačkog DJ dvojca Dixona i Felvera vraća se s najzanimljivijim line-upom dosad! Sedmi Stereotip održat će se 14. rujna 2019. godine u svom prepoznatljivom popodnevno – večernjem terminu, a popis neobičnih lokacija ovoga puta nastavlja Tenis centar Maksimir, a ulaznice možete kupiti po cijeni od 200 kuna.

Line-up 7. Stereotipa

Ovogodišnji line-up posvećen je aktualnim imenima regionalne i europske elektroničke scene, a zvučni krajolik uživo na sedmom Stereotipu, uz domaćine Dixona, Felvera i Kristijana Molnara, istraživat će Fort Romeau i New Jackson (live) te ženske snage elektroničke glazbe – Courtesy, Perel i Tijana T.

Plesni podij sedmog Stereotipa sa svojim poznatim receptom za toničnu i atmosferičnu zabavu otvorit će jedan od najistaknutijih DJ-a na regionalnim festivalima. Riječ je o omiljenom DJ-u beogradske publike, rezidentu u klubovima 20/44 i Drugstore te čestom gostu zagrebačkog kluba MastersKristijanu Molnaru, koji je ujedno bio i domaćin Stereotipa 2015. u Beogradu, a ovom prilikom nastupit će back-to-back s Felverom.

U potrazi za glazbenim avanturama Stereotip će ugostiti New Jacksona iz Dublina, koji osvaja svjetske klubove svojim ekspanzivnim zvukom. Njegovu evokativnu i sofisticiranu, pomalo nokturalnu, klupsku glazbu karakterizira široka paleta zvuka, u kojoj se spretno miješaju različiti utjecaji, žanrovi i konteksti.

Također, plesne impulse pojačat će Fort Romeau, britanski producent i DJ koji svojim originalnim deep house interpretacijama s hipnotičkim štihom osvaja publiku od Meksika do Tokija.

Ove godine Stereotip se okreće i ženskim predstavnicama DJ svijeta, a predstavit će tri glazbenice s vrha elektroničke glazbene scene. S jedinstvenim i uzbudljivim zvukom iz Kopenhagena stiže Courtesy, popularna danska izvođačica čiji setovi pune klubove i festivale diljem svijeta, dok će nas svojim originalnim DJ stilom i improvizacijama na nepredvidivo putovanje odvesti eklektična Perel, koja u Zagreb dolazi ravno sa živahne berlinske klubske scene.

Svoju glazbenu priču na ovogodišnjem Stereotipu zavrtit će i najbrže rastuća zvijezda elektroničke glazbe s ovih područja trenutno na svijetu – Tijana T. – koja je samo u zadnjih godinu dana u svoj dnevnik upisala sve najprestižnije svjetske DJ pultove. Za ovu priliku predstavit će se s nešto neuobičajenijim house programom.


  • foto: Nora Heinisch, Milica Kolarić i Viktor Shekularatz

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Stereotip – festival elektronike vraća se s najzanimljivijim line-upom dosad!

Comments are closed.