steel panther - glam metal band - los angeles - 2020.

Steel Panther, glam metal legende iz Los Angelesa, dolaze u Tvornicu kulture

Steel Panther, glam metal legende iz Los Angelesa, dolaze na premijerno regionalno gostovanje zagrebačku Tvornicu kulture! Kalifornijski band najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i scenskom nastupu koji potencira tipični glam metal.

Steel Panther su lokalnu popularnost stekli još početkom 2000-ih svirajući u klubovima Sunset Stripa u L.A.-u, tada još nastupajući pod imenom Metal Shop i pretvarajući se da su bend koji je propustio svoju veliku priliku 80-ih. Nakon nekoliko promjena, zadržavaju se na imenu Steel Panther i počinju s turnejama izvan Amerike te uskoro zauzimaju sve više pozicije na lineupima festivala.


Obučeni u tajice i kožne jakne, s ogromnim perikama, uz prikaz macho kulture, njihov komični pristup temama seksa, droge i rock’n’rolla brzo je dobio horde fanova. Oni su ih probilio i u mainstream i tako lakše rasprodavali koncerte. Česti gosti na pozornici su im bile i hollywoodske zvijezde, a i sami su se pojavljivali u reklamama i televizijskim emisijama.

Singlovi “Death To All But Metal” i “Community Property” našli su se na albumu “Feel The Steel” iz 2009.

On se probio na Billboardovu ljestvicu najboljih albuma, ali i zauzeo 48. mjesto na rock ljestvici. 2011. je uslijedio Balls Out na kojem su gostovali komičari Dane Cook kao i Nickelbackov Chad Kroeger. Album All You Can Eat obilježen je singlom Party Like Tomorrow Is the End of the World. Nakon njega je uslijedio Live from Lexxi’s Mom’s Garage koji je prikazivao glam rock garažni koncert te nasljednici, izdanja Lower The Bar i peti Heavy Metal Rules.

Glam metal bend Steel Panther najpoznatiji je po live nastupima u kojima u pauzama između pjesama često potenciraju sukob među članovima benda, rasprave o seksu i drogama i improvizirani humor. Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene. Samo ćemo spomenuti Def Leppard, Motley Crue i Guns N Roses.

Koncert je zakazan u Tvornici kulture za subotu, 12. lipnja 2021. godine. Ulaznice možete kupiti od 4. rujna po cijeni od 160 kuna. Od 1. studenog cijena će biti 180, dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 200 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop te sva prodajna mjesta Eventima. Više o bendu doznajte na Wikipediji.

Video: Steel Panther – Death To All But Metal

Tagged