stanley jordan - stanley plays jimi - 2020

Stanley Plays Jimi – tribute Stanleya Jordana jednom od najvećih gitarista svih vremena

Legendarni jazz umjetnik i gitaristički virtuoz Stanley Jordan donosi u zagrebačku Tvornicu kulture 22. svibnja 2020. godine program “Stanley Plays Jimi” sa svojim interpretacijama najvažnijih Hendrixovih pjesama. Stanley Plays Jimi njegov je osobni tribute po mnogima jednom od najvećih gitarista svih vremena.

ZBOG EPIDEMIJE KORONA VIRUSA KONCERT JE POMAKNUT ZA STUDENI 2020. GODINE. VIŠE INFORMACIJA O NOVOM TERMINU KONCERTA PROČITAJTE OVDJE.

“Ovo je moj zamišljeni Jimi Hendrix koncert kakav bi svirao da je danas živ. Ponovno prolazeći njegovu glazbu i izazivajući njegov duh pokušat ću oživjeti tu fantaziju”, rekao je Stanley Jordan prilikom debitantskog izvođenja u srpnju prošle godine u hollywoodskom Catalina Jazz Clubu gdje je započeo s Foxy Lady.

“Naravno, može se odsvirati upečatljiv show samo upotrebljavajući 2-3 njegove tehnike, ali pokušati ću ne samo obraditi njegove pjesme nego i raditi na njima, što je i smisao ovog projekta”, dodaje Stanley.

Na dosadašnjim svirkama Jordan je iz Hendrixovog repertoara izvukao Voodoo Chile, Purple Haze, Manic Depression, već spomenutu Foxy Lady, Lover Man, Up From The Skies, kao i niz pjesama drugih autora koje je Jimi izvodio, kao što su Hey Joe ili All Along The Watchtower.

Ovaj izuzetan projekt Stanley Jordan odsvirati će na kratkoj američkoj turneji krajem siječnja i početkom veljače nakon čega mu slijede solo nastupi, kao i oni s triom u švicarskom Bernu.

Stanley Plays Jimi u Tvornici kulture bit će jedini takav koncert zasad planiran u cijeloj Europi.

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 24. siječnja po cijeni od 120 kuna u pretprodaji. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta ulaznice će iznositi 150 kuna. Službena prodajna mjesta su Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te sva prodajna mjestima Eventima.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Stanley Plays Jimi – tribute Stanleya Jordana jednom od najvećih gitarista svih vremena

Comments are closed.