stanley jordan | stanley plays jimi | 2020.

Stanley Jordan će svoj tribute koncert posvećen Jimiju Hendrixu i nazvan “Stanley Plays Jimi” odsvirati u Tvornici kulture u utorak, 20. listopada 2020. godine

Utorak, 20. listopada 2020. godine, novi je datum zagrebačkog koncerta kojeg će održati Stanley Jordan, legendarni jazz umjetnik i gitaristički virtuoz, održati u Tvornici kulture. A Jordan u Hrvatsku donosi “Stanley plays Jimi”, program svojih interpretacija najvažnijih Hendrixovih pjesama. Ukratko, Stanley Plays Jimi njegov je osobni tribute po mnogima jednom od najvećih gitarista svih vremena.

A na dosadašnjim svirkama Stanley Jordan je iz Hendrixovog repertoara izvukao Voodoo Chile, Purple Haze, Manic Depression, Foxy Lady, Lover Man i Up From The Skies. Ali i niz pjesama drugih autora koje je Jimi izvodio, kao što su Hey Joe ili All Along The Watchtower. “Ovo je moj zamišljeni Jimi Hendrix koncert kakav bi svirao da je danas živ. Ponovno prolazeći njegovu glazbu i izazivajući njegov duh pokušat ću oživjeti tu fantaziju”, rekao je Stanley Jordan prilikom debitantskog izvođenja u srpnju prošle, 2019. godine, u hollywoodskom Catalina Jazz Clubu gdje je započeo s Foxy Lady.

“Naravno, može se odsvirati upečatljiv show samo upotrebljavajući dvije ili tri njegove tehnike. Ali pokušat ću ne samo obraditi njegove pjesme nego i raditi na njima. A to i je smisao ovog projekta”, dodao je Stanley. Podsjetimo, originalno se koncert trebao održati u petak, 22. svibnja 2020. godine, no, odgođen je zbog pandemije koronavirusa. Sve ulaznice kupljene za prvi najavljeni datum vrijede i za novi. A sredinom svibnja objavit će se rokovi i detalji povrata novca za one kojima novi termin ne odgovara. I dodajmo, nove ulaznice koštat će 120 kuna u pretprodaji, odnosno 150 na dan koncerta. A možete ih kupiti putem Eventim online shopa. Što Stanley upravo radi i planira, provjerite putem njegove Instagram stranice.

VIDEO: Stanley Jordan – Autumn Leaves (1990)

Tagged