stanko abadžić - izložba "aktovi" I lauba zagreb 2022.

Stanko Abadžić povodom svog 70. rođendana u Laubi organizira prodajnu izložbu pod nazivom “Aktovi”

Povodom svog 70. rođendana Stanko Abadžić u Laubi priređuje crno-bijelo senzaciju u velikom formatu. Njegov rad koristi vizualni jezik koji umjetnikova vještina čini univerzalno razumljivim i čiju ljepotu cijene promatrači svih profila. Estetika ljudske forme ne prestaje biti predmetom divljenja za svako oko. A način na koji ih Abadžić kombinira sa interijerom ili eksterijerom čini ih tim zanimljivijima.

Doživite izvrsne aktove u do sada najvećim formatima koji otkrivaju Abadžićevu vještu igru svjetla i sjene i majstorsko kompozicijsko umijeće u svojem punom potencijalu. Kroz intimnu atmosferu svojih fotografija Stanko Abadžić osnažuje i destigmatizira ženski lik. Lik uhvaćen fotoaparatom u svakodnevnim situacijama i laskavom prirodnom osvjetljenju. Umjetnik ne traži inspiraciju u profesionalnim modelima. Njega zanima obična, putena ženi čiji nam skriveni svijet otkriva kroz snažan vizualni identitet svojih crno bijelih fotografija.

Otvorenje izložbe Aktovi održat će se u srijedu, 15. lipnja 2022. godine u 20 sati u Laubi – kuće za ljude i umjetnost. Izložbu je moguće pogledati do subote, 25. lipnja. Izložene fotografije bit će ponuđene na prodaju, a na samoj izložbi biti će moguće kupiti i prekrasno izdanje najnovije fotografske monografije Stanka Abadžića. Više informacija o ovom umjetniku potražite na njegovoj mrežnoj stranici na adresi abadzicphoto.com.

Tagged