macy gray - the california jet club - the reset - 2022.

Soul kraljica Macy Gray u Tvornici kulture promovira novi album “The Reset”

Soul kraljica Macy Gray dolazi s bendom u zagrebačku Tvornicu kulture! Nastup je zakazan za subotu, 29. listopada 2022. godine, a dolaze povodom velike turneje kojom promoviraju nadolazeći album “The Reset”. Macy Gray, jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, u više od dva desetljeća karijere pokazala da je uvijek eklektična i puna iznenađenja. A sada se vraća se u punoj formi uz novi album od 11 pjesama!


Album The Reset ujedno donosi i novi način prezentacije glazbe. Naime, na njemu Macy nastupa sa svojim bendom The California Jet Club. Album planiran na ljeto predstavlja potpuni uvid u Macy i njene liričke i vokalne sposobnosti u najboljem svjetlu. Od uvodnog singla Thinking of You i gotovo potpisne ranjive intimnosti, preko orkestralne balade You Got Away kao i slavljeničke Bottom to the Top ili Every Night za dobro raspoloženje.

“The reset” je odvojen od njezinih proteklih studijskih projekata i iznimnog glazbenog kataloga

Razlog tome je to što se u novu glazbu u potpunosti uključio bend. The California Jet Club čine bubnjar Tamir Barzilay, klavijaturist je Billy Wes, dok je basist Alex Kyhn. Sva trojica su ujedno i multiinstrumentalisti, autori i prateći vokali, koji zajedno s Macy na pozornici čine cjelinu.

The Reset nosi naziv po resetiranju, jer kako kaže Macy, “tako joj se čini ovo vrijeme u kojem živimo”. “Bog nam govori da promislimo šve što radimo i kako živimo. Puno se stvari događa na koje su ljudi prestali obraćati pažnju. Svijet se resetira. Uskoro ćemo saznati je li to dobro ili loše. Uvijek sam vjerovala da se sve događa s razlogom, a sada više jednostavno ne znam”, rekla je ova velika soul pjevačica.

Macy Gray je glazbenu industriju oduševila objavom debi albuma “How Life Is”

Podsjetimo, album je izdan 1999. godine, a sadržavao je globalni hit I Try. Već tada je označena kao jedna od najunikatinijih vokalistica moderne pop glazbe koja je dobila veliku fan bazu. Prvijenac se prodao u više od 15 milijuna primjeraka i Gray donio Grammyja u kategoriji najbolje vokalne pop izvedbe. Nakon toga je objavila još devet albuma. Među njima su sjajni The Trouble Of Being Myself, kao i Talking Book obradu pjesama Stevie Wondera. A tu su i The Way kojeg je naslijedio Stripped, kao i Ruby. Uz bogatu glazbenu karijeru Macy se izgradila i kao glumica. Glumila je u filmovima Training Day, Idlewild i Shadowboxer.

U industriji u kojoj je počelo nedostajati pravih umjetnika, Macy je izgradila svoju viziju. Stvarala je glazbu koja je preskakala barijere žanrova – od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa… Njen umjetnički integritet i inovativnost pridobio joj je fanove diljem svijeta, uključujući i glazbenike poput Johna Frusciantea, Erykah Baku, Gang Starra, Mos Defa i Pharaoah Monche.

Dobitnica Grammyja i brojnih nagrada kroz karijeru je imala uspone i padove

No, novi album The Reset donosi njen veliki povratak. Osvježena s novom energijom i uz odličan novi bend The California Jet Club, kojeg čine vrhunski glazbenici, Macy će predstaviti novi album, ali i cijeli katalog njenih singlova iz bogate karijere koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u više od 20 godina. Više o Macy doznajte na Wikipediji.

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 20. svibnja, po cijeni od 180 kuna. Ta cijena će vrijediti do 31. srpnja, a dan nakon penje se na 200 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznica, ukoliko koja ostane, biti će 230 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13) te sva prodajna mjesta Eventima i Entria.

VIDEO: Macy Gray – Sweet Baby ft. Erykah Badu :: Macy Gray and The California Jet Club – Undone

Tagged