snježno kraljevstvo 2 / 2019.

Snježno kraljevstvo 2 – nove avanture princeze Ane, kraljice Elze i prijatelja

Na zagrebačka kino platna stiže iščekivani nastavak jednog od najpopularnijih animiranih filmova svih vremena – “Snježno kraljevstvo 2”! Nakon što je 2013. godine “Snježno kraljevstvo” osvojilo djecu diljem svijeta, ovaj Disneyev hit oborio je i sve rekorde gledanosti. A ujedno je osvojio i niz nagrada, uključujući Oscara i Zlatni globus. Nakon šest godina, vrijeme je za nastavak i nove avanture princeze Ane i kraljice Elze!

“Snježno kraljevstvo 2” u kina stiže u četvrtak, 21. studenoga 2019. godine i to u sinkroniziranoj verziji. Režiju sinkronizirane inačice potpisuje Anja Maksić Japundžić, a glavne junakinje ponovno interpretiraju Sementa Rajhard (princeza Ana) i Kristina Krepela (kraljica Elza). Pretprodaja ulaznica za crtić “Snježno kraljevstvo 2” već je započel! Ulaznice za pretpremijernu projekciju koja će se održati u srijedu, 20. studenog, možete nabaviti na svim prodajnim mjestima u multipleks kinima CineStar i Cineplexx te online.

U ostalim ulogama nastupaju Ronald Žlabur kao Olaf, Andrej Dojkić kao Kristof, Goran Grgić kao Matias, Maja Posavec kao Iduna, Urša Raukar kao Jelana, Boris Svrtan kao Agnar i Toma Medvešek kao Rayder. Tu su i Ivana Starčević, Branko Smiljanić, Mladen Vasary, Krunoslav Klabučar, Neva Serdarević i Rina Radmilov. Pjevačke dionice Elze i Kristofa otpjevali su Nataša Mirković i Matija Cvek.

O aminiranom filmu “Snježno kraljevstvo 2”

Nastavak Snježnog kraljevstva ponovno režira dvojac Chris Buck i Jennifer Lee. Animirani film Snježno kraljevstvo ekranizirana je adaptacija bajke Snježna kraljica velikog pisca Hansa Christiana Andersena. A u njemu neustrašiva skandinavska princeza Ana, uz pomoć kršnog gorštaka Kristoffa, njegova vjernog soba Svena i naivnog snjegovića Olafa, kreće na opasno putovanje i potragu za svojom sestrom – kraljicom Elzom. A njezine su ledene moći zatočile njihovo kraljevstvo u vječnu zimu…

Zašto je Elza rođena s čarobnim moćima? Koje istine o vlastitoj prošlosti čekaju Elzu na putovanju u začarane šume i tamna mora iza kraljevstva Arendelle? Odgovori ju zovu, no, isto tako i prijete njenom kraljevstvu. Sa sestrom Anom, Kristofom, Olafom i Svenom, ona kreće na opasnu i nezamislivu avanturu u nepoznato.

Snježno kraljevstvo 2 / Frozen 2

U prvom nastavku Elza je strahovala da su njene moći prejake za ovaj svijet

Ali u novom nastavku filma ona “živi u nadi da te čarobne moći moraju biti dovoljne”. Ulazak u nepoznato, čak i za snažnu kraljicu poput Elze zahtijeva hrabrost, strast, maštu… I malo čarolije. A Elza ima dar, a to je moć stvaranja leda i snijega. Dodajmo da je ona nedavno naučila kontrolirati svoje čarobne moći i tek ih je nedavno otkrila svojem kraljevstvu. Nakon što ih je godinama držala skrivenima, iz straha da će biti progonjena zbog toga što je drugačija…

Elza je fascinantan lik s ovom čudesnom sposobnošću iskorištavanja moći prirode. Njezina veza s prirodom oduvijek je postojala. Ali ona ne zna zašto”, rekao je redatelj Chris Buck. Dakle, koliko god je Elza napokon sretna što prihvaća svoje moći i može biti sa svojom sestrom Anom, prijateljima i stanovnicima Arendellea, ona ima niz pitanja koja ju muče.

No odgovori također prijete kraljevstvu i svemu što su Elza i Ana ikad htjele

Ta odgovori i prijete snažnoj vezi između njih. Dakle, kad se Elza suoči s opasnim putovanjem u začarane šume i mračna mora izvan Arendellea, Ana je odlučna poći s njom. Želi biti uz sestru i pomoći joj u otkrivanju misterije – zajedno s Kristofom, Olafom i Svenom. Više o filmu Frozen 2 koji je u distribuciji 2i Filma doznajte na Wikipediji.

“Elza čuje glas koji nitko drugi ne može čuti. Pokušava ga blokirati, ali joj ne uspijeva. Taj glas pokazuje joj dijelove njezine prošlosti. Obećava joj odgovore na brojna pitanja i ona je primorana pronaći taj glas. Ako je film Snježno kraljevstvo završio s idejom živjeli su sretno zauvijek, onda nastavak filma predstavlja dan poslije te sreće. Život vam prepriječi put. Baca vam neočekivane kuglice. Dakle, ovdje je riječ o učenju kako pronaći vlastito mjesto u svijetu i kako činiti ono što je dobro. Kako činiti sve one odrasle stvari koje morate činiti. Još uvijek ima zabave i humora, ali ovo je duboko emotivna priča o otkrivanju tko bismo mi zapravo trebali biti”, zaključuje Jennifer Lee, redateljica ovog animiranog filma za djecu.

Vide trailer: Snježno kraljevstvo 2

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -