igor geržina 2020

Slavni saksofonist Igor Geržina slavi 50. rođendan u kazalištu Komedija

Hvaljeni hrvatski saksofonist Igor Geržina sprema posebno iznenađenje za svoju publiku u nedjelju, 23. veljače 2020. godine u zagrebačkom kazalištu Komedija. Naime, svoj pedeseti rođendan odlučio je proslaviti u društvu prijatelja i vrsnih glazbenika. Ovom prigodom Igor priprema samo najbolju glazbu za sve prisutne na koncertu pod nazivom “Na pola puta”. Gosti koji će upriličiti koncert su brojni poznati glazbenici – Massimo, Gabi Novak, Vanda Winter, Saša Lozar, Ivana Kindl, Zagrebački kvartet saksofona, Ervin Baučić i zbor Mozartine. Igorovi koncerti prava su poslastica za glazbene znalce pa ne sumnjamo da će tako biti i ovom prilikom te da ćemo svi zajedno tu večer uživati i na najljepši mogući način podržati stvaralaštvo i proslaviti rođendan ovog vrhunskog umjetnika. Koncert počinje u 19:30 sati, a cijena ulaznice je 120 kuna.


“Nakon što je moj koncert Saksofon i ja – naših prvih 30 godina izazvao golemi interes i tražila se karta više, često dobivam upite o tome kada će novi koncert. Već tada sam shvatio da bi bilo izvrsno ponovno napraviti nešto slično. Spojit ću proslavu okruglih 50. godina života s koncertom i time publici pokloniti još jednu odličnu svirku s vrhunskim gostima. Spremamo puno slatkih iznenađenja, kao što i priliči jednoj rođendanskoj proslavi”, otkriva nam Igor Geržina.

Popularni saksofonist višestruki je dobitnik nagrade Porin, nagrade Status te brojnih drugih nagrada i priznanja. Njegove skladbe mogle su se čuti i na američkim radio postajama gdje su ga voditelji simpatično prozvali Croatian Sensation. Osim toga, Igor ima i pjesmu posvećenu svojem psu, francuskoj buldogici Duški, album s božićnim pjesmama, kao i album s obradama najljepših dalmatinskih pjesama.

Koncertom Na pola puta Igor će publici ponuditi velik dio svojeg dugogodišnjeg stvaralaštva. Odsvirat će najbolje skladbe sa šest studijskih albuma, a izvest će i brojne pjesme nastale u suradnji s mnogim poznatim glazbenim imenima.

O Igoru Geržini

Saksofonist Igor Geržina (Muzička akademija u Zagrebu, Berklee College of Music u Bostonu), dobitnik je deset Porina i šest nagrada Status, a poznat je po svojim dugogodišnjim suradnjama s najpoznatijim imenima hrvatske glazbene scene poput Massima, Parnog Valjka, Dina Dvornika i mnogih drugih. Iza sebe ima preko 30 godina umjetničkog djelovanja i bavljenja glazbom.

Na svjetskoj smooth jazz sceni poznat je kao hrvatska saksofonska senzacija, a njegova se autorska glazba emitira na četiri kontinenta, u 15 zemalja na nekoliko stotina smooth-jazz radijskih postaja. Ostavio je trag na preko 120 diskografskih izdanja na kojima je sudjelovao kao glavni ili gostujući izvođač te kao producent.

Do sada je izdao šest samostalnih albuma, a za šesti po redu – Svim na zemlji – prošle godine osvojio je Porina za najbolji instrumentalni album.


  • foto: Kadar22

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged