30. festival Jazz.hr/jesen - 2020

Slavljeničko 30. izdanje festivala “Jazz.hr/jesen” – koncerte pratite putem live streaminga

Festival “Jazz.hr/jesen” ove godine obilježava svoj veliki, 30. rođendan, a u dvorani “Blagoje Bersa” na Muzičkoj akademiji u Zagrebu od 14. do 17. listopada 2020. godine publika će imati priliku poslušati sjajne glazbenike domaće i inozemne jazz scene. Koncerti će biti dostupni putem live streaminga na platformi HRTi, dok će koncert trija Jazz Continuo 15. listopada biti dostupan i uživo u HTV-u 3. Vladimir Babin, Elvis Penava trio, The Cool Jazz Duo i David Gazarov će 14. listopada otvoriti slavljeničko izdanje festivala “Jazz.hr/jesen”, a na koncertu pod nazivom “MUZA prof. Jazz” publika će na Muzičkoj akademiji imati priliku poslušati njihova djela.

Glazbu Boška Petrovića će publika moći poslušati na drugoj večeri festivala, 15. listopad, u izvedbi trija Jazz Continuo, koji ostaje vjeran posebnom zvuku postave vibrafonagitarebasa, kojom je trio Boška Petrovića desetljećima zabavljao i šarmirao publiku.

Filip Novosel i Tihomir Hojsak na festival stižu u društvu bubnjara Žana Tetičkoviča 16. listopada. Tamburaš Filip Novosel i kontrabasist Tihomir Hojsak započeli su svoj put 2016. kao Bow vs. Plectrum. Neobičnim instrumentarijem i originalnim autorskim pristupom ostvarili su trag na hrvatskoj i svjetskoj sceni.

Kantautorica Lucy Woodward zatvorit će slavljenički festival Jazz.hr/jesen. Radi se o pjevačici čija je glazba ukorijenjena u bluesu, soulu, jazzu i popu. Pjevala je back vokale s legendama kao što su Rod Stewart, Celine Dion, Barbra Streisand, Joe Cocker i Chaka Khan, a svojim je vokalima i pjesmama doprinijela brojnim snimkama te je nastupala s raznim big bandovima diljem svijeta. Tijekom zavidne karijere objavila je četiri albuma, a trenutačno radi na projektu nadahnutom glazbom Peggy Lee čiju stotu godišnjicu rođenja glazbeni svijet obilježava ove godine.S obzirom na situaciju s pandemijom korona virusa te zbog mjera sigurnosti, svi će nastupi biti emitirani putem live streaminga na platformi HRTi. Koncert grupe Jazz Continuo emitirat će se uživo i na 3. programu HTV-a, a svi koncerti počinju u 19:30 sati.

Festival Jazz.hr/jesen odat će i priznanje Ladislavu Fidriju. Na službenim stranicama i na društvenim mrežama Jazz.hr-a predstavit će se fotografije koje obilježavaju rad ovog velikog skladatelja, a Hrvatsko društvo skladatelja povodom njegova 80. rođendana uručit će mu plaketu za doprinos hrvatskoj glazbi. Otvorena je i izložba fotografija Portreti jazz glazbenika autora Davora Hrvoja, umjetničkog direktora festivala Jazz.hr i glazbenog novinara, koja se može pogledati u knjižnici Bogdana Ogrizovića do 19. listopada 2020. godine.

Kao i prethodnih godina, i slavljenički festival Jazz.hr/jesen pratit će glazbene radionice koje će se održati u dvorani HDS-a na adresi Berislavićeva 9 u Zagrebu. Elvis Penava će održati svoju radionicu 14. listopada, radionica Saše Nestorovića bit će 15. listopada, Veljko Glodić svoju će radionicu održati dan kasnije, a David Gazarov zadnjeg dana festivala. Sve radionice počinju u 11 sati.

Organizator festivala Jazz.hr je Hrvatsko društvo skladatelja. Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

lucy woodward 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Slavljeničko 30. izdanje festivala “Jazz.hr/jesen” – koncerte pratite putem live streaminga

Comments are closed.