skunk anansie / 2019.

Skunk Anansie se nakon 25. godina vraćaju u Zagreb i nastupaju na Šalati!

Skunk Anansie, velika britanska rock četvorka predvođena superkarizmatičnom pjevačicom Skin, donose u subotu, 27. srpnja 2019. godine na zagrebački stadion Šalata turneju najvećih hitova 25LIVE@25. Kao predgrupa nastupit će po prvi i posljednji put s punim bendom Lovely Quinces.

Možda će zvučati puno, ali prošlo je 25 godina otkad je britanska rock grupa Skunk Anansie debitirala na sceni moćnim singlom Selling Jesus. Svi koji su ostali zapanjeni eksplozivnom ćelavom frontwoman iza koje je buku dizala prilično jednostavna, ali glasna kombinacija bubanj – bas – gitara još zapanjeniji su bili jednom kad su vidjeli Skunk Anansie uživo.

Bez sumnje jedan od najboljih live bendova posljednjih četvrt stoljeća svojevremeno su protutnjali kroz Zagreb održavši u dvorištu Jedinstva koncert o kojem se pričalo mjesecima. Fantastičan prijem i neraskidiva veza s ovdašnjom publikom kao da su tražili posebnu priliku za novi susret. I dobili su je – samo devet godina nakon premijere.

“Hrvatska je jedno od najboljih mjesta na cijelom svijetu gdje smo ikada svirali i jako smo uzbuđeni što se vraćamo. Donosimo najveće hitove, ubacit ćemo neke nove pjesme, potpuno smo promijenili show“, poručila je Skin najavljujući povratak u naše krajeve.

Europska turneja za veliki jubilej i 25 godina karijere vodi ih diljem Europe

Posjetit će Luksemburg, Švicarsku, Italiju, Njemačku, Češku, Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku i Hrvatsku. Uz otvorenu arenu i parkove primjerice u Rimu, Napulju i Wiesbadenu, klubove i dvorane po Berlinu i Budimpešti, zagrebačka Šalata jedan je od najvećih prostora na kojima će Skunk Anansie zasvirati, što samo dokazuje njihovu popularnost u Hrvatskoj.

Veliko rođendansko slavlje dogodit će se na najomiljenijem zagrebačkom otvorenom koncertnom prostoru kada bend donosi najveće hitove, pjesme poput Hedonism, Weak, I Can Dream, Twisted, Charlie Big Potato, Secretly, Because Of You, Brazen (Weep), Charity i, naravno, Selling Jesus s kojom je sve počelo.

lovely quincies / dunja ercegović

Lovely Quincies sa bendom nastupa kao predgrupa

Nakon što je nedavno odsvirala svoj posljednji koncert u Zagrebu u akustičnoj varijanti, rasprodavši pritom šator u dvorištu Močvare, Dunja Ercegović a.k.a. Lovely Quincies će na Šalati po prvi puta predstaviti svoje pjesme u formi punog benda.

Dunja je na poziv managementa Skunk Anansie samo za ovu priliku na neki način oformila super grupu domaće underground scene. Tako će s njom zasvirati Dimitrije (gitara) i Leonard (bubanj) iz grupe She Loves Pablo, Anja iz Punčki na basu te Mark Mrakovčić, producent svih Dunjinih radova unazad četiri godine, na drugoj gitari.

Ovaj band oformljen je samo za ovu priliku te za sada nemaju u planu nikakve dodatne nastupe, već se ovaj koncert tretira kao one off. Lovely Quinces, u formi punog banda, izvesti će polusatni set sastavljen uglavnom od pjesama iz novije električne faze stvaralaštva.

Video: Skunk Anansie – Hedonism

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -