srđan sacher - biser, ambra, jantar / 2019

Singlom “Vrijeme stalo” Srđan Sacher najavljuje zagrebački koncert

Povratak na scenu “totalno drukčijeg od drugih”, Srđana Sachera i njegovog novog benda SACHER, najavljenog singlom i video spotom ‘Mene nisi nikad volila’, nastavlja se objavom drugog po redu singla – pjesme “Vrijeme stalo”.

I dok je prvi singl “Zaherovski kompleksna pjesma, naizgled melankoličnog naslova ali koja puca od energije”, novi nas singl podsjeća da u svakoj Sacherovoj pjesmi ima više muzike nego inače u cijelim albumima. Pričati o pjesmama iz srca i iz duše totalno je profanirano, ali ne znamo otkud je te pjesme isčupao. Sacher sam kaže da ih je vuduom dozvao odonda, i možda mu trebamo povjerovati.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Luka Modrić gostuje na ovogodišnjem 42. sajmu knjiga Interliber

Oba singla uvod su u novo Sacherovo dugosvirajuće remek djelo – album intrigantnog naslova – BISER, AMBRA, JANTAR – koji je od prošlog tjedna dostupan u fizičkom i digitalnom obliku. Dizajn omota albuma potpisuje Daniel Ille.

Dok slušamo pjesme s albuma, kao da smo se ukrcali u vlak koji nas vozi u neko drugo vrijeme kad je život bio pun života, u vrijeme koje možda nikad nije postojalo, ali moglo je i još uvijek stigne.

Glazbu i tekstove na albumu potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda SACHER kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi, čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal) i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Za konačni zvuk albuma, prema Sacherovim riječima, najzaslužniji je producent Zvonimir Dusper Dus, koji je, kroz njihovu višemjesečnu suradnju na albumu, postao članom benda. Dus je svoj doprinos albumu dao i kao glazbenik svirajući klavijature – klavir, Wurlitzer, melodiku i vrlo rijedak instrument – Hohnerov Pianet.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Izložba fotografija “Lička ljepotica Jadova” autora Nikole Cetine u knjižnici Dugave

Koncertna premijera albuma najavljena je za četvrtak, 7. studenoga 2019. godine u zagrebačkom klubu Boogaloo, gdje nas, uz nove pjesme očekuje Sacherov glazbeni presjek od vremena Haustora i Vještica.

U ovoj glazbenoj retrospektivi i novitetima s albuma Biser, ambra, jantar, za svirku uživo Sacher nam, i nakon 40 godina glazbene karijere priprema svoj prepoznatljiv Sacher-POP: “Slojevit, smrtonosno ozbiljan, a vedar, kao kad iziđe sunce nakon kiše, dok je još sve natopljeno.”

Ulaznice za koncert možet kupiti po cijeni od 60 kuna.

Ključne riječi (tagovi): - - - -

1 thought on “Singlom “Vrijeme stalo” Srđan Sacher najavljuje zagrebački koncert

Comments are closed.