simple minds / 2020.

Simple Minds dolazi na Šalatu sa svjetskom turnejom “40 Years Of Hits”!

Grupa Simple Minds dolazi u ponedjeljak, 13. srpnja 2020. godine na stadion Šalata sa svojom velikom svjetskom turnejom “40 Years Of Hits”! Šest godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova, škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb obilježiti četiri desetljeća rada.

Koncertom će, kako kaže sam bend, sadržavati apsolutno sve najvažnije pjesme iz njihovog prebogatog opusa. Proslavu 40 godina rada Simple Minds će provesti u znaku ogromne svjetske turneje čiji europski dio je upravo otkriven. Uključivat će više od 53 arena i open air koncerata u 16 zemalja, a kulminacija se očekuje na nastupima u SSE Hydru u Glasgowu. Što se ovdašnje publike tiče, koncert na zagrebačkoj Šalati bit će jedini datum koji je bend posvetio našoj regiji.


“Svirat ćemo dva seta. Turneja mora biti posebna pa smo se jako dobro osmislili. Čut ćete sve klasike i sve velike pjesme. A za hard core fanove izvest ćemo stvari koje nismo baš najduže svirali”, poručio je frontman Simple Mindsa Jim Kerr.

Simple Minds je kao uvod u obljetničku akciju objavio čak dva izdanja

To su koncertni album Live In The City Of Angels i kompilacija 40: The Best Of 1979 – 2019. Live izdanje snimano je na dugačkoj sjevernoameričkoj turneji, dok je kolekcija hitova dosad najdetaljniji i najiscrpniji pregled fascinantne karijere jednog od najvećih otočkih bendova. Album uključuje 40 pjesama. Od megahitova Don’t You (Forget About Me), Alive & Kicking, Belfast Child, Mandela Day, Promised You A Miracle, Glittering Prize, Waterfront, Sanctify Yourself, New Gold Dream (81, 82, 83, 84), War Babies do nove pjesme, obrade King Creosoteove For One Night Only. Sve njih uživo će čuti i naša publika 13. srpnja 2020. godine na omiljenom stadionu Šalata.

Simple Minds su danas drugačiji. Nismo promijenili postavu da bi bili cool, već zato što je super imati u bendu odlične glazbenike”, ističu osnivači i aktivni članovi Jim Kerr i Charlie Burchill. Potvrdu da im izuzetno od ruke ide jednostavan plan benda – Mi skladamo, snimamo i sviramo uživo – kritike su koje su pratile i posljednji studijski album, Walk Between Worlds objavljen 2018. godine. Više o ovom škotskom bendu doznajte na Wikipediji.

Ulaznice na koncert

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 7. veljače 2020. godine po early bird cijeni od 220 kuna. Ta cijena ostat će aktualna do 1. ožujka, nakon čega se penje na 240 kuna. Ako ih ostane, na dan koncerta ulaznice će iznositi 270 kuna. Također, u ponudi su i VIP ulaznice za tribinu po trajnoj cijeni od 390 kuna.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), Dancing Bear CD Shop (Gundulićeva 7) te sva prodajna mjestima Eventima.

Video: Simple Minds – Let The Day Begin

Tagged