seljačka buna 2020 - bitka kod stubice

Seljačka buna 2020 – povijesno turistički spektakl koji se ne propušta!

Buna traje!!! Već 12 godina ori se na zagorskim bregima kao spomen ustanka seljaka u borbi za pravicu. Povijesna bitka kod Stubice koja je pokazala šake vlasteli 16. stoljeća, prije 12 godina rekonstruirana je od strane Družbe vitezova Zlatnog Kaleža i postala manifestacija od velike važnosti ne samo za Gupčev kraj, već i za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju te je jedna od najpopularnijih manifestacija na ovome području!

To nije samo borba i prikaz 16. stoljeća, to je i događaj edukativno – povijesnog karaktera. O velikoj Seljačkoj buni iz 1573. godine uči se u školama, piše se u raznim povijesnim knjigama, a svi prisutni koji se pridruže tom spektaklu, mogu na jedan trenutak biti dio povijesnog bunta malog čovjeka protiv izrabljivača!

Spektakularna BITKA KOD STUBICE – vjerni prikaz bitke na stubičkom polju – održat će se u subotu, 8. veljače 2020. godine. U 9:30 sati organiziran je 50. planinarski pohod Stazama Gupčevih puntara u organizaciji PD Stubičan, okupljanje planinara je u Parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici.

Cjelodnevni program počinje u 11 sati na dvije lokacije (centar Grada Donja Stubica i Dvorac Stubički Golubovec) sa kulturno – umjetničkim programom i okupljanjem vojski prije same centralne bitke. Uz program posjetitelji će imati priliku posjetiti sajam starih zanata, srednjovjekovno selo, probati široku ponudu domaćih specijaliteta i dobre kapljice.

Centralna bitka ove godine sa najvećim brojem sudionika i posebnim specijalnim efektima počinje u 14 sati kod dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. Nakon bitke sve posjetitelje, a i sudionike čeka veliki Buna party od 15:30 sati u centru Donje Stubice koji počinje nastupom istaknutog glazbenika i dobitnika brojnih nagrada Kreše Oremuša & B# Banda i nastavlja se pod šatorom uz Picksiebnere i Let 3!

Stubica se ove godine opremila sa dosad najraskošnijim izdanjem, a na vama je da krenete putevima hrabre Gupčeve vojske i na trenutak budete dio ovog posebnog spektakla i povijesne borbe malog čovjeka za pravicu!!

O događanju “Bitka kod Stubice”

Veličanstvena rekonstrukcija bitke kod Stubice dobitnica je i nagrade SIMPLY THE BEST za najbolji povijesni prikaz i turističko događanje. Bitka nad bitkama, realan prikaz najveće borbe hrvatskog seljaka za pravicu svake godine privlači sve više posjetitelja, a i zanimanje javnosti. Stoga ni ne čudi da je već pet godina za redom popraćena u svim medijima i središnjim dnevnicima, a broj posjetitelja kontinuirano raste.

Prošle godine Seljačka buna bilježila je rekordan broj posjetitelja od 20.000 ljudi iz svih krajeva Lijepe naše i susjednih zemalja. Ove godine u svom najraskošnijem izdanju koje će okupiti najveći broj sudionika nudi program na dvije lokacije. Uz najveći broj statista, sama bitka biti će začinjena posebnim specijalnim efektima, a u srednjovjekovnom sajmu prijavljen je dosad najveći broj izlagača!

Besplatni prijevoz ZET-ovim autobusima

Napomenimo da je i ove godine organiziran prijevoz ZET-ovim BESPLATNIM AUTOBUSNIM LINIJAMA na BITKU KOD STUBICE.

  • polazak iz Zagreba – stajalište turističke linije – ulica Grgura Ninskog (u zoni ulaza Importanne centar) u 9:30, 10:30, 11:40 i 12:40
  • povratak za Zagreb u 18:00, 19:00, 20:10 i 21:10
Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -