seine - ivan šćapec i dimitrij petrović - 2020

Seine, kantautorski projekt Ivana Ščapeca, nastupa na Močvarinoj terasi

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey & the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banjoj Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…).

Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva “Sno Sna” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara – bubanj.


Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl Nebo kojeg prati stop – motion video spot u režiji Marine Uzelac. Njihov drugi album naziva 22 izašao je u svibnju 2019. te naišao na odobravanje kritike i publike. Uslijedila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Njemačkoj, a početkom ove godine nominirani su za nagradu IMPALA za najbolji europski nezavisni album.

Uslijed apokalipse uzrokovane pandemijom korona virusa, Ivanu i Dimitriju otkazane su sve turneje pa dane provode u studiju radeći na trećem albumu najavljenom za kasnu zimu. Ovo će biti njihov prvi koncert u povijesnoj 2020. godini, a slušatelji mogu očekivati stare hitove i ne-hitove, znoj i suze i da ne kažemo – krv. U svakom slučaju, dečki su se zaželjeli sviranja, a vjeruju da se i vi osjećate jednako!

Koncert grupe Seine održat će se na terasi kluba Močvara u subotu, 5. rujna 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po 40 te na dan događanja na blagajni kluba po 50 kuna. Broj ulaznica je ograničen!

Seine – Šilo

Tagged