sebadoh 2020

Sebadoh, legendarni indie rock pioniri, vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture

Legendarni indie rock pioniri Sebadoh vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture 22. ožujka 2020. godine, u sklopu turneje kojom promoviraju album “Act Surprised”.

Sebadoh su osnovani daleke 1986. u Massachusettsu (SAD) od strane Erica Gaffneya i Lou Barlowa iz Dinosaur Jr-a, kako bi istraživali ideje koje ne pašu uz zvuk Dinosaura. Grupa je uz Pavement i Guided By Voices stvorili žanr koji će kasnije iznjedriti gomile nasljednika pod etiketom indie rocka. Ove legende američke nezavisne rock scene, besmrtni kreatori lo-fi estetike, predstavljaju jedan od njenih stupova, te su band koji je uvijek na neki način djelovao iz sjene, utjecavši u procesu na cijeli niz bandova i glazbenika.

Bend Sebadoh premijerno je u Hrvatskoj nastupio 2014. godine i to baš u Tvornici kulture, promovirajući izdanje Defend Yourself, nakon kojeg je usljedilo šest godina diskografske tišine prekinute prošlogodišnjim albumom Act Surprised. Indie kritika novih je 15 Sebadoh pjesama ocjenilo visokim ocjenama, pogotovo singlove Celebrate The Void, Stunned, Raging River i Sunshine.

Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kuna, a na dan koncerta cijena se penje na 120. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13), Dancing Bear (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) te prodajna mjesta Entria.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -