sea star festival 2023 :: the prodigy

Sea Star Festival 2023 – u Umag dolazi The Prodigy, jedan najvažniji electro punk bend svih vremena!

Svjetski glazbeni velikani The Prodigy stižu na peti, jubilarni Sea Star festival! Umaški festival u laguni Stella Maris na svojoj će glavnoj pozornici ugostiti najvažniji electro punk bend svih vremena i u petak i subotu, 19. i 20. svibnja 2023. godine energično lansirati novu festivalsku i turističku sezonu. Sea Star festival se ovime upisao u raspored jedne od najtraženijih globalnih turneja u 2023. godini i stao uz bok vodećim festivalima Europe kao što su EXIT, Mad Cool, Nova Rock i drugi. Dodajmo da ulaznice za 5. Sea Star festival u prodaju kreću u četvrtak, 15. prosinca u podne i to po poklon cijeni od 229 kuna s 50% popusta! Požurite po svoju ulaznicu jer će ova cijena vrijediti samo do četvrtka, 22. prosinca do kraja dana!


The Prodigy je bend koji je već desetljećima okidač planetarnog ludila za elektronskim zvukom. Oni su svojim pjesmama kao što su Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up, Voodoo People ili No good (Start the Dance) kreirali glazbenu povijest i cijeli jedan žanr. Oni su svojom glazbom obilježili odrastanje puno generacija diljem svijeta. Dodajmo da su pritom posebnu konekciju imali s našom regijom. Bili su prvi headliner Sea Stara i jako su željeli umaški festival uvrstiti u novu turneju, dok je povezanost s EXIT festivalom jedna je od najvećih glazbenih priča našeg vremena. Svoj koncertni spektakl i neiscrpnu energiju donijet će na najveće pozornice u sklopu svjetske turneje u 2023. godinu koju su najavili riječima: Get ready for the new wave of fire!!!

The Prodigy i Sea Star pisali su zajedničku povijest

Bend je 2017. godine izazvao apsolutnu ludnicu na prvom izdanju ovog festivala. Sea Star se lansirao kao jedan od vodećih festivala Mediterana, a Umag postavio na mapu najboljih europskih festivalskih destinacija. Nastup je to koji je i sam bend proglasio jednim od najboljih na tadašnjoj turneji. A moramo reći da i danas spada u sam vrh svih dosadašnjih nastupa na sva prošla četiri izdanja. Bend i danas predvodi osnivač Liam Howlett, autor većine pjesama, jedan od najkreativnijih glazbenika našeg vremena i idejni tvorac žanra electronic punk. Njemu uz bok i dalje je Maxim, moćan MC i jedan od najkarizmatičnijih frontmana kompletne glazbene scene. Više o ovom velikom electro dance punk bendu doznajte na Wikipediji.

“Kada smo 2017. pokrenuli Sea Star festival plan je bio da ga u pet godina postavimo kao jedan od najvažnijih festivala našeg podneblja. I tako smo pozvali The Prodigy da nam ga pomognu porinuti. Okolnosti su htjele da to peto, jubilarno izdanje Festivala dođe tek sedmog ljeta. Ali zato su prvi headlineri upravo ono što bi na svom line-upu željeli vidjeti svi veliki festivali svijeta. The Prodigy su birali i odabrali naš Sea Star pokazujući i da je naša misija uspjela. Ali i da su veze s EXIT ekipom snažne i vječne”, rekao je Sanjin Đukić, direktor Sea Stara.

Sea Star festival 2023 će se održati na poznatoj lokaciji

Magično okruženje umaške lagune Stella Maris još će jednom postati središnja lokacija lansiranja nove festivalske sezone. Mjesto je to koje je s četvrtim izdanjem Sea Stara proteklog svibnja bilo središte prvog velikog festivalskog okupljanja u Hrvatskoj nakon dvoipolgodišnje pauze. Umaški događaj u organizaciji EXIT tima tada je posjetilo više od 40.000 ljudi. I na zaista savršen način pokrenulo glazbenu i turističku sezonu.

Upravo je Sea Star festival ovih dana postao i jedini hrvatski glazbeni događaj nominiran na prestižnim Europskim festivalskim nagradama i to u kategoriji “Najbolji festival srednje veličine”. Prvi kontingent festivalskih ulaznica po poklon cijeni od svega 229 kuna i s 50% popusta stiže u četvrtak, 15. prosinca u 12 sati. Možete ih pronaći na online i na prodajnim mjestima Entria. Broj dostupnih ulaznica limitiran je količinom! Poklon cijena vrijedit će najdalje do četvrtka, 22. prosinca do kraja dana! Više o ovom festivalu doznajte na mrežnim stranicama na adresi seastarfestival.com.

VIDEO: The Prodigy to headline Sea Star Festival 2023!

Tagged