sarmijada u močvari 2020

Sarmijada u Močvari – radionica kuhanja sarme i popratnih zimskih jela te radionica

Klub Močvara organizira prvi ovogodišnji događaj u sklopu programa Močvarne aure – sarmijadu u Močvari! U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine s početkom u 15 sati sprema se radionica kuhanja sarme i popratnih zimskih jela te radionica izrade reciklažnih hranilica i kućica za životinje. Program započinje u 15 sati radionicom kuhanja veganske alternative slavnom zimskom jelu – sarmi.

Na radionici će se polaznici baviti lokalnim i sezonskim namirnicama te saznati koja su jela potrebna tijelu tijekom zimskih mjeseci. Naučit će i kako napraviti vegansku sarmu u nekoliko verzija – sa sojom, lećom, heljdom i dimljenim tofuom. Kako ključ savršene sarme ne leži isključivo u njezinoj smjesi, već i izgledu (odnosno motanju), krajem radionice proglasit će se i Miss Sarme – najljepša sarmica među svim polaznicima!

Dok se sarma bude kuhala, pridružite se radionici izrade recikliranih hranilica i pojilica za ptice koje će se izrađivati od plastičnih boca. Osim za ptice, izrađivat će se i kućice za mačke od recikliranih materijala kako bismo pomogli uličnim životinjama pri snalaženju tijekom zimskih mjeseci.

Uz navedene aktivnosti, priprema se i dječji kutak gdje će i oni najmlađi pronaći brojne aktivnosti za kreativno izražavanje. Ulaz je besplatan, a u radionici kuhanja i reciklažnoj radionici za životinje sudjeluju Ana Stuparić iz udruge Avokado te Mariana Vidmar iz centra za zaštitu životinja i prirode Key.

Satnica programa “Sarmijada u Močvari”

  • 15:00 – 18:00 – radionica kuhanja
  • 19:00 – 20:00 – zajednička večera i proglašenje najljepše smotane sarme iliti Miss Sarme
  • 16:00 – 20:00 – izrada reciklažnih hranilica i kućica za životinje

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged