sandra bagarić | 2021.

Sandra Bagarić i Darko Domitrović na Međunarodni dan žena 2021 nastupaju u CKIM-u

Centar za kulturu i informacije Maksimir, sopranistica Sandra Bagarić i pijanist Darko Domitrović organiziraju za vas koncert za Međunarodni dan žena i to u ponedjeljak, 8. ožujka 2023. godine. Ulaz na koncert je besplatan, ali zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta. Rezervirajte vaše mjesto putem e-pošta na adresu “nina.vesely.nekic@cki-m.com” ili putem SMS-a na broj 091 896 9945 s imenom, prezimenom i brojem željenih mjesta. Više o CKIM-u doznajte na mrežnoj stranici na adresi mojmaksimir.com.


Međunarodni dan žena obilježava se svake godine 8. ožujka. A on simbolizira dugu povijest borbe za ženska prava, kao što su pravo glasa, pravo na rad i pravo na legalizaciju pobačaja. Ali i na mnoge druge stvari. Prva incijativa potekla je od američke Socijalističke stranke 1909. godine.

Već iduće godine na Međunarodnoj konferenciji socijalistkinja u Kopenhagenu, na poticaj Njemice Clare Zetkin, izglasano je načelo proglašenja Međunarodnog dana žena. No, tada još bez utvrđenog datuma. Tek su godine 1977. Ujedinjeni narodi proglasili 8. ožujka Međunarodnim danom za prava žena i za mir. Više o ovom danu – Danu žena – doznajte na Wikipediji.

VIDEO SPOT: Sandra Bagarić i Darko Domitrović – Ja ljubim

Tagged