world education fair

Sajam svjetskog obrazovanja – World Education Fair – održava se za vrijeme Interlibera

Već tradicionalno, u petak, 15. i subotu, 16. studenog 2019. godine Zagreb će postati centar obrazovanja u inozemstvu. Strana sveučilišta, privatne srednje škole, jezični centri za učenje stranih jezika u inozemstvu iz cijelog svijeta te predstavnici Work&Travel USA programa razmjene studenata, tisućama će hrvatskih učenika i studenata i njihovim roditeljima ponuditi informacije obrazovanju i usavršavanju u inozemstvu.

Strane obrazovne institucije koje će sudjelovati na ovom 5. po redu World Education Fairu (WEF) će predstaviti svoje obrazovne programe hrvatskim učenicima i studentima. Po drugi puta događaj će biti organiziran u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma za vrijeme dva najposjećenija dana Interlibera, petak, 15. i subotu, 16. studenoga. S obzirom na interes i najposjećenije sate, ove godine je radno vrijeme World Education Faira prilagođeno, tako da će u petak biti otvoren od 12 do 19, a u subotu od 11 do 17 sati.

Preko 30 vodećih obrazovnih institucija iz Europe i svijeta sudjelovat će na ovom najvećem sajmu posvećenom obrazovanju u inozemstvu u Hrvatskoj. Među njima će biti i britanska sveučilišta koja će predstaviti svoje studijske programe za akademsku godinu 2020./2021., za koju su još uvijek svim studentima iz Europske unije pa tako i hrvatskim, zajamčena sva prava za cijelo trajanje njihovog studija.

Situaciju s Brexitom iskorištavaju najbolje nizozemska sveučilišta za koja su prijave hrvatskih studenata u ovoj akademskoj godini porasla gotovo 40%. Ta će se sveučilišta predstaviti na World Education Fairu hrvatskim učenicima i studentima te im objasniti sve o dvojnom sustavu visokog obrazovanja te beneficijama koje imaju svi EU studenti u Nizozemskoj.

Fokus na neeuropska sveučilišta ove godine će sigurno odvući i sveučilište iz Saudijske Arabije koje nudi diplomske i doktorske studije iz STEM područja te vrlo izdašne stipendije i mogućnosti dodatnog financiranja.

WEF će predstaviti i srednjoškolsko obrazovanje u Europi, točnije ove godine će se dodatno predstaviti i kratki srednjoškolski programi od mjesec, 6 mjeseci ili godine dana u elitnim britanskim internatima putem kojih će se moći usavršiti engleski, znanje iz pojedinih područja te razne akademske, sportske i društvene vještine. U području učenja stranih jezika, ovaj će događaj pružiti mogućnosti ranih prijava za grupne jezične tečajeve za djecu za ljeto 2020. i popuste za sve zainteresirane.

Također će biti predstavljeni i jezični tečajevi za djecu i odrasle u destinacijama poput Španjolske, Portugala, Švicarske, Njemačke i Velike Britanije.

Ulaz na Sajam svjetskog obrazovanja je u potpunosti besplatan, jedino je potrebno se prijaviti se na internetskoj stranici WorldEducation.hr gdje su dostupne i informacije o samim izlagačima, programu Sajma, ali i prezentacijama koje će istovremeno održavati.

O agenciji IntegralEdu

Agencija IntegralEdu koja organizira World Education Fair najveća je obrazovno savjetna agencija u Hrvatskoj koja savjetuje hrvatske učenike i studente oko obrazovanja u inozemstvu na svim razinama; srednjim školama, jezičnim tečajevima i sveučilištima. Stručnjaci agencije IntegralEdu već godinama rade u industriji obrazovanja te su svojim savjetima pomogli stotinama hrvatskih učenika i studenata da ostvare san o kvalitetnom obrazovanju u inozemstvu. Studentima koji studiraju u Hrvatskoj također nude i program Work&Travel USA i Internship USA putem kojeg imaju priliku upoznati i doživjeti SAD tijekom ljeta ili tamo odraditi praksu tijekom studija.

IntegralEdu djeluje u sedam zemalja: Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Albaniji i Litvi, a u svoje partnerske institucije ubraja više od 500 obrazovnih institucija: srednjih privatnih škola, jezičnih centara i sveučilišta u inozemstvu.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged