runda digital day / zagreb 2019

Runda Digital Day – konferencija namijenjena glazbenim profesionalcima

Beograd, Zagreb i Ljubljana domaćini su prvog izdanja glazbene konferencije Runda Digital Day, koja će od 4. do 7. studenoga 2019. godine okupiti glazbene profesionalce iz inozemstva i regije. Ova konferencija namijenjena je izdavačima, glazbenicima, glazbenim profesionalcima, kao i svima koji žele saznati nešto više o digitalnoj distribuciji glazbe. Konferencija u Zagrebu održava se u četvrtak, 7. studenog, s početkom u 9 sati u Kulturno – informativnom centru (KIC – Preradovićeva 5). Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu registraciju.


O Runda Digital Dayu u Zagrebu

U tri dana i tri različita grada Runda Digital Day ugostit će predstavnike Merlina, Spotifya, IMPALA-e, WIN-a, Sonosuitea, Xplore Musica, kao i cijeli niz regionalnih izdavača, izvođača i predstavnika glazbenih organizacija iz regije. Hrvatsku će metropolu posjetiti važna svjetska lica glazbene industrije, gosti koji će iz prve ruke otkriti odgovore na brojna pitanja vezana uz glazbu na digitalnim platformama, kao i pitanja vezana uz popratne teme.

Na zagrebačkom eventu gostovat će Jennifer Masset iz Spotifya, koja će održati radionicu i sudjelovati u jednom od panela, Helen Smith, direktorica Impale, Didier Gosset – direktor komunikacija Impale te Alexandra Tonisastre iz Sonosuitea.

Regionalne snage na konferenciji u Zagrebu predstavljaju kompanije, organizacije i ustanove kao što su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska diskografska udruga (HDU) te Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF), HDS ZAMP, Croatia Records, Menart, Aquarius Records, Dallas Records, Agapa Music, IDJ, LAA, Password Production, Charm Music i mnogi drugi.

Među temama koje će biti obrađene na panelima ili prezentacijama ističu se one vezane uz digitalnu distribuciju glazbe, primjerice, što su to ISRC kodovi, autorska prava u digitalno doba, kako pripremiti svoju izdavačku kuću i lansirati nove izvođače u digitalnom okruženju te što donosi budućnost digitalnog streaminga u regiji.

Pozicija žena i njihova prepoznatljivost u glazbenom biznisu danas također je jedna od tema razgovora, a organizatori posebno ističu i prezentaciju projekta Music Moves Europe iz Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture RH, gdje će svi zainteresirani dobiti uvid i potrebne informacije o mogućim prijavama za glazbene projekte koje financira Europska unija kroz posebne kulturne fondove.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged