eunited 2018 / akc medika

Reunited – festival hip-hop kulture u Medici – edukativni, prezentacijski i glazbeni program

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack, od 18. do 22. rujna 2018. godine u prostorima AKC Medika, održat će se 3. Reunited festival hip hop kulture. Festival će kroz pet dana ponuditi bogat program koncipiran na kombinaciji edukativnog, prezentacijskog i glazbenog programa koji proizlazi iz svih elemenata hip hop kulture. Festival teži objediniti sve bitne čimbenike hip hopa u Hrvatskoj i dati mogućnost razvoja i edukacije mladim neafirmiranim umjetnicima i pripadnicima hip hop subkulture, kao i istražiti sve izričaje, razvoj i produkcije ove subkulture.

U pet dana trajanja festivala posjetitelji će moći sudjelovati na radionicama koje objedinjuju svih pet važnih elemenata hip hopa: grafiti, break dance, djing, beatbox i MC radionica. Radionice su za sve sudionike besplatne.

U sklopu festivala u galeriji Siva, bit će otvorena izložba Hip hop priča, na kojoj će se predstaviti fotografije i video snimke koje vjerno dokumentiraju razdoblje vrhunca hip hop scene u Hrvatskoj, razdoblje od druge polovice devedesetih do ranih dvijetisućitih.

Vikend nudi graffiti jam na kojem će sudjelovati rezidenti Medike i njihovi gosti, Break it Out Jam – otvoreni bboy break dance jam na kojem će se demonstrirati vještine ovog plesa uz glazbenu podlogu dj-a Toni Ton (ZG), KranjSkee (SLO) i Dziga (SLO).

Ne propustite subotnju tribinu s temom staro vs novo, a na njoj će gostovati Saša (TBF) / Tibor (MC), El Rock / Mariano (BREAK DANCE), Phat Phillie / NokiNole (DJ), ManeMei / Seick (WRITER) uz Hard i Sorta.

Večernji program u petak obilježen je najatraktivnijim programom – Grey Sketch Battle. Battle je zapravo nadmetanje grafiti umjetnika u izradi skica. Natjecatelji se natječu jedan na jedan i za izradu skice imaju 3 minute. Publika je uz pomoć web kamera u mogućnosti sve detaljno pratiti budući da se čitav proces prenosi live na veliko platno.

Prva večer vikenda završit će glazbenim programom i to Ddm Showcase, na kojem će nastupiti svi polaznici programa Dajte djeci mikrofona koji se tijekom proljeća održavao u klubu Attack. Glazbenu večer će na kraju upotpuniti nastupi KRUG (Zagreb), GREEN HILL & IRONWORX (Sisak), SUICIDAL (Zagreb).

Završna večer festivala održat će se u subotu u klubu Attack. Reunited festival je i ove godine okupio eminentna imena underground hip hopa koji se će se predstaviti zagrebačkoj publici. U klubu Attack od 22 sata nastupit će SIKY (Vinkovci), ŽUVI (Split), MRIGZ N GHET (Velenje), INKOGNITO POPARA (Zagreb), MLATA SICK TOUCH (Beograd) i JANTAR + gosti (Ivanec).


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -