reptilomanija 2023 :: veterinarski fakultet zagreb

Reptilomanija, izložba reptila i egzotičnih životinja, održava se na Veterinarskom fakultetu od 26. do 30. travnja 2023. godine

Reptilomanija 2023 je edukativna izložba egzotičnih životinja u organizaciji neprofitne udruge studenata veteinarske medicine “Equus”. Ova izložba se ove, 2023. godine, održava od 26. do 30. travnja i to u prostorima Veterinarskog fakulteta u Zagrebu u Heinzelovoj ulici 55. A što se tiče izložbe “Reptilomanija”, ona se održava već desetu godinu zaredom! Studenti veterine zajedno sa uzgajivačima svojim trudom i radom organiziraju ovu izložbu, s ciljem da kroz nezaboravno iskustvo približe ljudima egzotične životinje i educiraju ih o njihovom pravilnom držanju.


U današnje vrijeme zanimanje javnosti za ovakve kućne ljubimce sve je veće i veće. Tako da ne čudi da je ovu izložbu prošle, 2022. godine, posjetilo više od 15.000 ljudi. A kako bi proslavili 10 godina izložbe u studentskim prostorijama Veterinarskog fakulteta pronaći će se svijet egzota s dosada najvećim brojem vrsta. A putem slika prisjetit ćemo se starih izložbi koje su nam donijele uspjeh i dovele nas do ove jubilarne desete. Kroz izložbu posjetitelji se mogu upoznati s 60-tak različitih vrsta gmazova. Tu će biti leopard gekon, kukuruzna zmija, aksoloti, ali i razni vodozemci, ribe, insekti i pauci. Kroz taj svijet povest će ih organizatori i uzgajivači od kojih mogu saznati sve što ih zanima o tim životinjama i njihovom držanju.

Za škole bit će organizirana predavanja te uz interaktivne radionice, igre, izradu origamija, oslikavanja majica i bodypainting. Na Reptilomaniji i oni najmlađi mogu pronaći zabavu i naučiti nešto novo. Za one odvažne bit će omogućeno rukovanje i fotografiranje s pitomim kućnim ljubimcima kao što su kraljevski piton i bradata agama, kako bi stvorili divnu uspomenu. Svi su dobrodošli, a ulaz je besplatan. Za više informacija zapratite profil Reptilomanija+ na Facebooku ili Instagramu.

Tagged