remote festival / 2021.

Remote festival – prvo izdanje glazbenog festivala proširene stvarnosti!

Remote festival, prvo izdanje glazbenog festivala proširene stvarnosti (Augmented reality), održat će se u subotu, 20. i nedjelju, 21. veljače 2021. godine uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui.

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 22. siječnja po early bird cijenama od 40 kuna za jednodnevnu ulaznicu i 50 za dvodnevnu. Od 1. veljače cijena im se diže na 50 kuna za jednodnevnu ulaznicu i 60 za dvodnevnu, što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo preko sustava Entrio.


Proširena stvarnost (ili AR – Augmented reality)

Okolnosti u kojem će koncertne aktivnosti još neko vrijeme biti onemogućene u svom uobičajenom obliku primorale su glazbenike na kreativna riješenja koja, ne samo da služe njima samima, već stvaraju jednu potpuno novu formu za cjelokupnu scenu, održivu i nakon prestanka pandemije. Remote stoga predstavlja prvi projekt kod nas čiji je cilj stvaranje platforme za realizaciju live nastupa u okruženju virtualne stvarnosti i svijeta koji postoji isključivo u digitalnom obliku.

Ovaj projekt nije zamjena za live doživljaj nego jedno potpuno novo iskustvo, puno više od samog streaminga i potpuno novi kanal, kako za koncerte i festivale, tako i za inovativne načine promocije.

Pojam na kojem se temelji, Extended Reality (XR), produžena stvarnost, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš. U kontekstu ovog projekta XR će biti ostvaren kroz spoj vrhunske video produkcije i live nastupa izvođača. Senzori koji se postavljaju na kamere omogućit će sinkronizaciju stvarne i virtualne kamere te na taj način virtualnost i stvarnost prividno će postati jedno. Veliku ulogu pritom će odigrati vizualni umjetnici, dizajneri rasvjete i video majstori čija je uloga osmisliti i modelirati virtualna okruženja te u njih, u realnom vremenu, smjestiti izvođače.

Festival “Remote”

Sam festival podjeljen u dvije žanrovski šarolike večeri. U subotu, 20. veljače, nastupiti će naš najpoznatiji electro pop bend Nipplepeople, višestruko nagrađeni jazz rock kvartet Chui, elektronička senzacija ABOP i sjajan novi dvojac MI VIDA, kojeg čine Vida Manestar iz Elementala i Stanislav Kovačić na violončelu.

Nedjeljni line up predvode jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja Elemental, cijenjeni zagrebački punkeri Mašinko, noir-pop bend Mixed Up Mary i ELEVEN, solo techno projekt Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries.

Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records. Nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental čiji članovi su aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima.

Tagged