remote - glazbeni festival proširene stvarnosti / 2021.

Remote festival – drugi dan – Elemental, Mixed Up Mary, Mašinko i Eleven

Remote festival, glazbeni festival proširene stvarnosti, drugog dana u nedjelju, 21. veljače 2021. godine, donosi nastupe grupa Elemental, Mixed Up Mary, Mašinko i ELEVEN. Virtualni ulaz u festival bit će otvoren od 18, dok svirke počinju od 19 sati!

Drugi dan festivala svojim će nastupom otvoriti Elemental, jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja. Prošlogodišnji i aktualni album “Ilica” objavljen je digitalno i služi kao testament vremenima u kojima se nalazimo, a noseći singl “Hej sanjalice” osvojio je radijske postaje diljem Hrvatske.


Zbog smanjenih koncertnih aktivnosti Elemental od početka pandemije koronavirusa nije održao niti jedan koncert, a upravo će na Remoteu premijerno izvesti neke od pjesama s novog albuma. Koncert će ujedno donijeti i presjek više od dva desetljeća karijere kao i hitove koji su oblikovali brojne generacije obožavatelja.

Okosnicu benda Mixed Up Mary čini glazbeno – bračni par Ana i Konrad Lovrenčić, a svoj stil nazivaju chamber pop. Sjajni debitantski album Umolomni naslijedio je novi singl Mjesto snimljen u prošlogodišnjem periodu izolacije, a svoje mjesto će naći na drugom danu Remotea.

Nastupaju još i Mašinko te Eleven

Zagrebački punk rock bend Mašinko jedno je od najvoljenijih imena regionalne nezavisne scene. Nedavno objavljen spot za singl Perice sniman je uz pomoć fanova na prošlogodišnjoj proslavi 10 godina karijere i samo je još jedna potvrda kultnog statusa benda. Pjesma je skinuta s albuma Danas ću, sutra ću koji je završio na listama najboljih izdanja prošle godine.

Eleven je solo techno projekt Ivana Levačića, bubnjara benda ABOP, koji aktivno djeluje i u bendovima Kries i Chui. Dobitnik je nagrade Ambasador za najperspektivniji bend / autorski projekt elektroničke glazbe. Svemu ovome prethodi prvi dan festivala koji je na rasporedu u subotu, 20. veljače 2021., na kojem će nastupiti MI VIDA, Chui, Nipplepeople i ABOP.

O fetivalu Remote – glazbenom festivalu proširene stvarnosti

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Publici će biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao “logični razvoj” glazbene skupine Elemental, čiji su članovi aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Više o festivalu doznajte na Facebook stranici festivala Remote.

Tagged