književnost u močvari

Rani radovi – književna tribina u sklopu ciklusa “Književnost u Močvari”

Klub Močvara organizira književnu tribinu “Rani radovi” u sklopu programa “Književnost u Močvari” u srijedu, 24. lipnja 2020. godine od 20:30 na terasi Močvare. Ciklus “Rani radovi” većinom je fokusiran na mlađu scenu, kao i međugeneracijski književni dijalog. Uz autore i autorice do 35 godina koje inače promovira, ovaj put Laru Mitraković i Filipa Rutića), ugošćuje redovito i jednog autora ili autoricu izvan rečenog okvira, ovoga puta Tomicu Šćavinu.

Ulaz je besplatan, moderator će biti Robert Perišić, a svoje mjesto možete rezervirati putem formulara na web adresi mochvara.hr/terasa.

Autori će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, a usput će komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost, šetati između Vodica, Komiže i Varaždina (takozvani VKV trokut), vidjeti kako je bilo raditi na kruzeru prije korona pandemije, kakva je bila inspiracija u doba korone i imali li tu uopće ikakvog napretka.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, a pritom ćemo sve sažeti. Dođite i pridružite nam se!

O autorima

Lara Mitraković iz Komiže na Visu (rođena 1992. u Splitu) apsolventica je diplomskog studija kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njena je poezija objavljena u više časopisa, zbornika i na portalima. Jedna je od članica Književne grupe 90+, a sudjelovala je i u rezidencijalnom projektu Ulysses’ Shelter 2019. godine. Pjesme su joj prevedene na rumunjski, slovenski i grčki.

Filip Rutić rođen je 1997. godine u Varaždinu. Nakon završetka gimnazije upisuje sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je u procesu završavanja preddiplomskog studija. Piše scenarije i prozu koja češće ispadne kraća nego duža. Njegova priča Šipu racku objavljena je u magazinu za književnost i umjetnost NEMA.

Tomica Šćavina (1975.) diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin prvi roman Brod za Lajku ušao je u finale za VBZ-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman, a za drugi roman Povratak genija osvojila je nagrade Sfera i Artefakt. Njezin treći roman, Soba na dnu mora ušao je u finale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Među ostalim, tematizira rad na kruzeru gdje je bilo čudno i prije korone.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

2 thoughts on “Rani radovi – književna tribina u sklopu ciklusa “Književnost u Močvari”

Comments are closed.