rage against the machine - public service announcement tour 2022 I arena zagreb - croatia

Rage Against The Machine, jedan od najvažnijih rock bendova svih vremena, nastupit će u Areni Zagreb

Rage Against The Machine, jedan od najvažnijih i najmoćnijih rock bendova svih vremena, nastupit će u Areni Zagreb u subotu, 17. rujna 2022. godine! “Public Service Announcement”, ovogodišnja najtraženija svjetska turneja stići će tako i do naših krajeva, A kao specijalni gosti ove “adrenalinske bombe” iz Los Angelesa nastupit će uzbudljiv hip hop duo Run The Jewels. Zagrebački koncert bit će jedini RATM datum u regiji i krugu od najmanje 400 kilometara, uz daleko najpovoljniju cijenu ulaznica u odnosu na sve druge europske svirke. Napominjemo da je početak prodaje ulaznica planiran za utorak, 26. travnja u 11 sati u to kroz prodajni sustav Eventim.


Rage Against The Machine u svom originalnom i jedinom sastavu – Zack De La Rocha, Tom Morello, Brad Wilk i Tim Commerford – objavili su reunion turneju još 2019., nakon 11 godina pauze. I u trenu je to postao najiščekivaniji glazbeni događaj na planeti! Nakon pomicanja termina uzrokovanih pandemijom koronavirusa službeni početak dogodit će se u subotu, 9. srpnja 2022. godine. Poslije tog datuma slijedi prvi dio sjevernoameričke turneje koji završava u kolovozu s pet koncerata u njujorškom Madison Square Gardenu. Na Stari kontinent RATM se seli tijekom ljeta, da bi u Hrvatsku po prvi put stigli u subotu, 17. rujna 2022. godine!

Rage Against The Machine osnovani su 1991. u Los Angelesu

Oni su već prvim singlom, jednom od najvećih buntovnih himni u povijesti, Killing In The Name, kao i epohalnim debitantskim albumom označili prekretnicu u glazbenoj povijesti. Njihova zapaljiva mješavina glasnih Morellovih gitara, tvrdog ritma osovine Wilk-Commerford, eksplozivnog De La Rochinog vokala i teških političkih stavova na dotad neviđen način križala je hip hop i rock, dizala šaku u zrak i poručila svima kojima ide Fuck You, I Won’t Do What You Tell Me. Posebnu, onu često ključnu dimenziju, davali su njihovi koncerti koji RATM svrstavaju među najbolje live bendove u povijesti.

Mada diskografski relativni skromni, sa svega četiri studijska albuma, grupa je pokazala da osim prvog singla ima još puno municije… Tako se brzo napunila i best of set lista koju će donijeti u Zagreb. A na njoj će bez sumnje biti Bulls On Parade, Bombtrack, People Of The Sun, Guerilla Radio, Sleep Now In The Fire, Testify, Know Your Enemy i mnoge druge. Dodajmo da se RATM u ovim krajevima ukazao samo jednom. To se dogodilo prije 20-tak godina u ljubljanskom Tivoliju u sklopu turneje Battle Of Los Angeles. Zanimljivo je da je tri četvrtine ovog benda nastupilo 2017. na Šalati kao Prophets Of Rage. Više o ovom slavnom hard rock bendu doznajte na službenoj mrežnoj stranici na adresi ratm.com.

Specijalni gosti zagrebačkog koncerta su Run The Jewels

Oni su još jedno ogromno glazbeno ime i ponajbolji hip hop bend proteklog desetljeća. Run The Jewels čine El-P i Killer Mike, a do sada su objavili četiri izuzetno hvaljena studijska albuma. Debi Run The Jewels iz 2013. osigurao im je jak underground status. No, već sljedeće godine nasljednikom Run The Jewels 2 i megahitom Close Your Eyes (And Count To Fuck), na kojem su surađivali su sa Zachom De La Rocheom, postaju planetarno traženi.

Bend je surađivao i nastupao s mnogim glazbenim velikanima kao što su Jack White, DJ Shadow, Lorde i Travis Barker (Blink 182). Glazba im se može čuti u mnogim filmskim blockbusterima, ali i superpopularnim videoigrama poput Cyberpunk 2077 i Spider-man: Miles Morales. Bend će nastupiti na velikoj većini koncerata turneje Public Service Announcement pa tako i u zagrebačkoj Areni 17. rujna 2022. Više o RTJ-u doznajte na Wikipediji.

Koncert grupe Rage Against The Machine u Zagrebu organiziraju Charm Music, Live Nation i LAA. Ulaznice u prodaju kreću u utorak, 26. travnja u 11 sati kroz prodajni sustav Eventim. A u ponudi će se naći pet tipova ulaznica. To su Tribine level 100 (650 kuna), 300 I (550 kuna) i 300 II (450 kuna). Također tu su i skuplje ulaznice – Skyboxes (820 kuna) i Parter (690 kuna).

Video: Rage against the machine – Killing in the name I Run The Jewels – Close Your Eyes

Tagged