krovna terasa - zagrebački plesni centar - 2021.

Proslavimo Međunarodni dan plesa 2021. u Zagrebačkom plesnom centru

Zagrebački plesni centar kao središnji prostor suvremenog plesa u Hrvatskoj i ove 2021. godine obilježit će Međunarodni dan plesa. Program započinje 29. travnja u 14 sati plesnom radionicom Aleksandre Mišić.
Nakon toga, u 18 sati, izlazimo u dvorište ZPC-a gdje nas očekuje predstava “Bazen” u koreografiji Eme Crnić i izvedbi umjetničke organizacije Škvadra.

Večer nam donosi “Love Will Tear Us Apart” na krovnoj terasi ZPC-a. Koncept i koreografiju ove predstave potpisuju Saša Božić i Petra Hrašćanec, a izvodi Petra Hrašćanec. Predstava će se izvesti čak dva puta – prva izvedba je u 19.30, a druga u 20.30 sati. Sve kako bi što većem broju gledatelja bio omogućen ulaz, s obzirom na znatno reducirani broj gledatelja.

Svi programi besplatni su za sve posjetitelje. Uz događanja prikupljat će se donacije u svrhu financijske pomoći profesionalnim plesnim umjetnicima. Točnije, radi se o članovima udruga UPUH i UPPU Puls kojima institucije u koronakrizi nisu isplatile nikakve potpore.

Za radionicu se potrebno prethodno prijaviti i rezervirati mjesto preko maila info@zagrebackiplesnicentar.hr. Mjesto na izvedbama predstave Love Will Tear Us Apart može se rezervirati putem mrežne stranice na adresi zagrebackiplesnicentar.hr ili e-poštom na blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr. Rezervirane ulaznice podižu se na blagajni plesnog centra do utorka, 27. travnja u 20 sati.

Međunarodni dan plesa

Međunarodni dan plesa ustanovio je plesni odbor Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine. Za taj dan izabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Georgesa Noverrea, pionira i začetnika modernog baleta.

Međunarodnim danom plesa nastoji se istaknuti i podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme te probuditi one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegova potencijala. Dodajmo da su hrvatsku poruku za Dan plesa 2021. napisala je Maša Kolar, a međunarodnu njemački plesač Friedemann Vogel. Vidimo se u ZPC-u!

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -