projekt Ilica q art / 2020.

Projekt Ilica: Q’ART – proljetno izdanje festivala pretvara Ilicu u art galeriju

Proljetno izdanje “Projekt Ilica: Q’ART” održat će se 18. travnja 2021. godine. Ovaj ulični festival širom zatvara onu Ilicu kroz koju tek prođemo u žurbi zagrebačke svakodnevice i pretvara ju u lokaciju na kojoj se zaustavljamo. Organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je da nas u Ilici zadrže. Ali, još od prvog izdanja projekta i da nas potaknu da osvijestimo važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra Grada.

Iličke tračnice će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora. U okviru kojeg će brojni kreativci, sudionici “Festivala Zajednice” predstaviti svoje raznovrsne proizvode i rukotvorine. Istovremeno, glavna gradska ulica pretvorit će se u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici.

Nastupit će Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet. Oni “jedva čekaju” stati pred iličku publiku kojoj će pružiti sjajan glazbeni spektakl. Za nezaboravni umjetnički doživljaj pobrinut će se u organizaciji ULUPUH-a Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar. Tu je i Teatar Cirkus Punkt i Bojan Gagić, multimedijski umjetnik koji će se predstaviti u okviru programa Muzičkog biennala Zagreb.

Organizatori Bokun festivala, festivala nijemog filma i drugih osjetila, pridružili su se projektu kako bi Zagrepčanima priuštili sjajan vizualni događaj. Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija. Sve će biti popraćeno glazbenim sadržajem u svrhu što vedrije atmosfere koju svi priželjkujemo.

Dječje radionice Projekt Ilica: Q’ART održavaju se u parku Akademije likovnih umjetnosti

U njima će od 9 do 15 sati moći uživati mali Zagrepčanci, a zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn. Dapače, organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12 sati. Na reviji će svoje unikatne modele prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Dodajmo da će “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera.

U širom zatvorenoj Ilici svi programi za građane Zagreba organizirani su besplatno. Dođite na Projekt Ilica: Q’ART i uvažavajući sve epidemiološke mjere. Uživajte u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada. Više o događanju doznajte na Facebook stranici organizatora.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -