noć muzeja u hrvatskoj

Program za Noć muzeja 2020. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti

“Velike obljetnice hrvatskih muzeja” tema su 15. Noći muzeja, a Muzej suvremene umjetnosti nedavno je proslavio dvije – jubilarnu, 10. godišnjicu u novoj zgradi te 65. obljetnicu osnutka Muzeja. Obilježavanje desete godišnjice Muzeja suvremene umjetnosti u novoj zgradi i na novoj lokaciji bio je povod i izložbe Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019. na kojoj je predstavljeno više od 200 umjetnina koje su prikupljene donacijama i otkupima te dinamičan život MSU-a od otvorenja 11. prosinca 2009. do sada. Osim te velike aktualne izložbe, publika će u Noći muzeja imati jedinstvenu priliku besplatno razgledati i novu multimedijsku izložbu Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma na kojoj se predstavljaju iznimna postignuća sjajnih autora Zagrebačke škole, hrvatsku umjetničku baštinu najviše razine koju je prepoznao cijeli svijet.

Treća izložba koja će se moći pogledati je retrospektiva međunarodno priznatog multimedijskog umjetnika Zlatka Kopljara Konstrukcije, a u Zbirci Richter na Vrhovcu 38, prostorno – zvučna instalacija Tonija Meštrovića 12,1 po Richteru.

Uz četiri izložbe koje prate besplatna stručna vodstva i razgovor s umjetnikom Zlatkom Kopljarom, posjetiteljima će se u Noći muzeja predstaviti program na temu globalnog učenja i opažanja za dobrobit okoliša GLOBE i dva projekta Kluba mladih MSU-a, video rad 10 pitanja za 10 godina te novi međunarodni projekt ArtWorks!.

Performing arts program (PAP) voditelja Žaka Valente i Vilima Matule pobrinut će se za inkluzivni program, a riječ je o izvedbi i radionici pod nazivom Iskustvo izvedbe.

Filmski dio programa predstavlja kratki eksperimentalni film Mountain autorice Martine Zelenike, a u sklopu izložbe Šest desetljeća Zagreb filma prikazat ćemo film Tajna Nikole Tesle redatelja Krste Papića, dok će program suvremenog plesa upotpuniti izvedba plesne predstave Podivljalo autorica Sonje Pregrad i Ane Kreitemeyer.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb / lipanj 2013.

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Program za Noć muzeja 2020. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti

Comments are closed.