anette cavon / tena novak

Premijerno predstavljanje zagrebačke kantautorice Anette Cavon i njenog albuma Space of Love

U Začaranoj Močvari Vas očekuje premijerno predstavljanje zagrebačke kantautorice Anette Cavon i njenog albuma “Space of Love” uz pratnju benda. Imat ćete priliku čuti autorske skladbe zagrebačke kompozitorice, violinistice i multidisciplinarne umjetnice Tene Novak koja će za ovu prigodu nastupiti s novo-okupljenim bendom i kantautorskim projektom pod pseudonimom “Anette Cavon”, koji je “entitet sveobuhvatne univerzalne energije, a manifestira se kroz zvuk, stvaranje autorskih vokalno – instrumentalnih skladbi popraćenih vizualnim identitetom”. Anette je alter ego jednog dijela stvarne (ili nestvarne) ličnosti. Projekt je zamišljen kao audio – vizualno izražavanje, u obliku glazbenog alter-ega. Koncert će se održati u klubu Močvara u srijedu, 30. listopada 2019. godine s početkom u 21 sat.

Anette Cavon je pseudonim, odnosno anagram imena Tena Novak, doslovno okrenut unazad. Anette Cavon pjeva na univerzalnom jeziku i samostalno sklada, aranžira, snima gotovo sve instrumente i pjeva svoje skladbe, koje su hibridne pop-forme. Anette taj žanr voli nazvati i forest pop.

Anettina svrha je upućivanje na svijest o postojanju univerzalne ljubavi, energije koja se manifestira kroz sveobuhvatni unutarnji spokoj, a kroz zvuk se prostire trenutno umirujući dušu i produbljujući proboje svijesti. Anette se veže uz prirodne elemente i elementarna bića, a utjelovljuje se kroz ženski princip: neopiranje, nježnost, prihvaćanje, blagost, ljepotu, krhkost i mudrost.

Njen vizualni indentitet se uobličuje uz organske kostime od prirodnih tvari. Ona je šumska diva, donosi spasenje, i provodi liječenje. Njeno postojanje je bezvremeno i istovremeno sadašnje u vječnosti. Ovdje, na zemlji, kreacija je potaknuta i realizirana je kroz ljubavni odnos koji donosi inspiraciju i poticaj. Poticaj je ljubav, cilj je liječenje (od straha). Ljubav je ona koja nas uvijek iznova spašava. Nadzemna dimenzija ljubavi približava je spiritualnoj dimenziji i univerzalnoj ljubavi prema svim bićima. Kozmički trenutak ljubavnog stapanja kroz oživotvorenje stvaralačke energije i vraćanje iste u ponovno duhovno bivanje u spiralnom ciklusu.

Album Space of Love je dostupan na Bandcamp stranici Tena Novak, i bit će dostupan u digitalnom izdanju, izdan i promoviran putem Mast produkcije.

Uz Tenu Novak, violina i vokal nastupit će Anamarija Žugić (vokal i udaraljke), Damjan Bučić (gitara), Jelena Galić (kontrabas, bas gitara i vokal), Lucija Stanojević, Dora Maganić, Lucija Rücker, Tina Krznarić (violine), Nastastja Štefanić, Valentina Protolipacz (viole) i Elena Kryvoshei (violončelo).


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Premijerno predstavljanje zagrebačke kantautorice Anette Cavon i njenog albuma Space of Love

Comments are closed.