međuigre 0-24 - zijah sokolović - 2020

Predstava “MEĐUIGRE 0-24” Zijaha A. Sokolovića igra u Teatru EXIT

Moj kabaret, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Cervantesove međuigre su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledatelje. “Međuigre 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obveza. “Međuigre 0-24” su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.

Osnovna ideja Međuigri 0-24, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme… Sad nije vrijeme… Sad je kasno!

To o predstavi govori sam Zijah A. Sokolović, a samu predstavu MEĐUIGRE 0-24 možete pogledati 20. veljače 2020. godine u Teatru EXIT.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -

1 thought on “Predstava “MEĐUIGRE 0-24” Zijaha A. Sokolovića igra u Teatru EXIT

Comments are closed.