bilo bi šteta da biljke krepaju / maja posavec i pavle vrkljan / 2019

Predstava “Bilo bi šteta da biljke krepaju” autora Ivora Martinića u KunstTeatru

U trešnjevačkom KunstTeatru održat će se premijera predstave “Bilo bi šteta da biljke krepaju” nastale prema tekstu Ivora Martinića. Predstava će se održati u nedjelju, 10. studenog 2019. godine s početkom u 18 sati. “Bilo bi šteta da biljke krepaju” drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje. Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja te zahtijeva od glumaca da posude vlastite biografije ili improviziraju slične.


O drami Bilo bi šteta da biljke krepaju

Rad na postavljanju drame Bilo bi šteta da biljke krepaju započeo je u svibnju 2019. godine, a u njegovoj drugoj fazi sudjeluju glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan u komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem. Dvoje glumaca i dramski pisac pred publikom istražuju i komentiraju međusobne profesionalne odnose, u potrazi za zadovoljavajućom scenskom reprezentacijom drame.

Oblikovatelj svjetla je Alen Marin, producenti su Romana Brajša i Petar Cvirn, dizajner je Pavao Kuharić, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, a fotografkinja je Karla Jurić.

Predstava je nastala u koprodukciji TeatruMa, T25 i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged