Zvjezdarnica Zagreb / crni logo

Predavanje “Elon Musk, Jeff Bezos i svemirski letovi” u Zvjezdarnici Zagreb

U prostorijama Zvjezdarnice Zagreb na zagrebačkom Gornjem gradu na adresi Opatička 22, u srijedu, 26. veljače 2020. godine s početkom u 20 sati, održat će se popularno predavanje “Elon Musk, Jeff Bezos i svemirski letovi”. Predavač je Ante Radonić, a ulaz će biti slobodan.

Kratki opis predavanja “Elon Musk, Jeff Bezos i svemirski letovi”

Čuveni poduzetnici Elon Musk i Jeff Bezos mogli bi postati glavni rivali na polju komercijalnih lansiranja svemirskih letjelica. Tvrtka SpaceX postala je glavni akter kad su u pitanju komercijalni poslovi slanja satelita i raznih tereta u svemir. Uskoro će njeni svemirski brodovi početi prevoziti astronaute prema narudžbi agencije NASA.

Istovremeno SpaceX radi na razvoju najveće rakete u povijesti čovječanstva. Hoće li u tome uspjeti? Najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos vodi tvrtku Blue Origin koja bi ove godine mogla započeti turističke podorbitalne letove do ruba svemira. Istovremeno radi na razvoju velike rakete-nosača za lansiranje velikih tereta u svemir.

Dakle, u narednim godinama očekujemo mnogo uzbudljivih događaja na polju razvoja svemirske tehnologije i lansiranja raketa-nosača i svemirskih brodova.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “Predavanje “Elon Musk, Jeff Bezos i svemirski letovi” u Zvjezdarnici Zagreb

Comments are closed.