izložba "prapovijesna avantura" - galerija amz - 2020

Prapovijesna avantura – prezentacija kulturne baštine općina Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja

U Galeriji AMZ u Ulici Pavla Hatza 6, u četvrtak, 13. veljače 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe “Prapovijesna avantura”. U suradnji s projektnim partnerima – Općinama Donja Voća, Radenci i Zreče, Odsjekom za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzejom Turopolja, Arheološki muzej u Zagrebu izložbom plakata Prapovijesna avantura predstavlja projekt Prehistory Adventure – iskustvenu šetnju kroz prapovijesnu baštinu koji se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. godine te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

U fokusu projekta nalaze se prezentacija, promocija i održivi razvoj kulturne baštine Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja koji se temelji na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, čija je zadaća da tijekom trajanja projekta definiraju nove metodološke pristupe te osmisle inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti.

Uz kulturnu baštinu navedenih regija, na izložbi su predstavljeni načini aktivacije njezina potencijala te uključivanja u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko – komunikacijskih tehnologija.

Nakon Zagreba, izložba će biti postavljena i na partnerskim područjima Projekta. Autorica izložbe je Marta Rakvin.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged