muzej čokolade - izložba "božićne igračke iz tvornice čokolade" - advent u zagrebu - 2022.

Povodom Adventa Muzej čokolade organizira izložbu “Božićne igračke iz tvornice čokolade”

Ovogodišnji Advent u Zagrebu vraća nas u djetinjstvo, a ovogodišnjoj božićnoj manifestaciji pridružio se i Muzej čokolade. Muzej tako predstavlja “Božićne igračke iz tvornice čokolade”, raskošno dizajniranu i tematski prigodno osmišljenu izložbu namijenjenu širokoj publici. Cilj izložbe je navesti posjetitelje da se prisjete vlastitog djetinjstva, a ujedno i doprinijeti veseloj blagdanskoj atmosferi. Izložba će biti otvorena unutar stalnog postava Muzeja čokolade Zagreb i moći će se razgledati svakim danom od utorka do nedjelje, od 1. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022. godine.


Znate li da su krajem 19. stoljeća u Njemačkoj popularne igračke bile kasice prasice koje su prilikom štednje novčića izbacivale čokoladice? Ili da su djeca u Velikoj Britaniji između dva svjetska rata omiljene igračke pronalazila u pakiranjima kakao praha? Zasigurno ćete prepoznati igračke koje su uz čokoladu dolazile na poklon u Hrvatskoj. Tu ćete naći vlakić iz Kraš Expressa, Svilene bombone ili pak Mrazića Darka. Pogađate, predmeti izloženi u Muzeju čokolade Zagreb upravo su igračke koje su osmislili proizvođači čokolade!

Muzej čokolade Zagreb organizira prigodnu Adventsku izložbu

Ova prigodna izložba predstavlja igračke i posebno dizajnirane ambalaže koje su zamišljene kao poklon za vrijeme blagdana. Izloženi su predmeti poput ukrasnih ambalaža u raznim oblicima, ručno oslikanih olovnih figurica, papirnatih igračaka, novijih plastičnih, ali i mnogih drugih. Igračke i ambalaže dolaze iz raznih zemalja u vremenskom rasponu od 19. do kraja 20. stoljeća.

Pomno odabrani primjerci progovorit će o mnogim tradicijama i posebnostima. Svi će posjetitelji imati priliku vidjeti i zbirku prigodnih ambalaža i igračaka hrvatskih proizvođača čokolade. Mnoge od izloženih igračaka obilježile su generacije djece i predstavljale jedine igračke koje će posjedovati kroz cijelo djetinjstvo. Također, one su svjedok vremena u kojem su nastale i govore nam mnogo o životu ljudi u tom vremenu te njihovim navikama, životnom standardu i običajima. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Muzeja na adresi muzejcokolade.hr.

Tagged