trobecove krušne peći 2020

Post punk bend “Trobecove krušne peći” održat će koncert u klubu Močvara

Beeeachtung, Achtung: stavite zaštitne maske na SVE prljave misli i dođite u Močvaru gdje vas željno iščekuju “Trobecove krušne peći”, koji će nakon online nastupa koji se održao u HUB385 u lipnju ove godine napokon odsvirati pravi koncert pred živom publikom na terasi Močvare! Uz nove i stare pjesme ovo će biti sigurno jedan od najinteresantnijih koncerata u jesenskoj koncertnoj sezoni. O Trobecima, jednom od najboljih zagrebačkih bendova, najčešće vezanog u termine post-punk, noise i no wave, već se puno pisalo pa je najbolje da čujemo što sami o sebi kažu: “Radi se o grupi glazbenih umjetnika okupljenih pod imenom Trobecove krušne peći, koji se dugi niz godina bave analiziranjem zla i kroz umjetnost djeluju protiv njega, smatrajući da su kolektivni i individualni um ušli u stanje duhovnog negativizma u kojemu se sve poluge društvene moći koriste za dominaciju i porobljavanje ljudi. Kafkijanski svemir njihovih pjesama savršeno je odražavao stanje uma nacije osamdesetih, a trideset i pet godina kasnije on je i dalje primjenjiv na ovdašnji metastazirani društveni ustroj.”

Brrrr, ovo zvuči opako! A tako i treba biti, jer i ovaj put želimo dokazati da terase nisu rezervirane samo za lake zvuke. I zato dođite po svoj cocktail na najuzbudljiviju terasu u gradu i uživajte u veličanstvenom režanju zvijeri pod imenom Trobecove krušne peći!

Koncert benda Trobecove krušne peći održat će se na terasi Močvare u utorak, 8. rujna 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert kreće u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 40 u pretprodaji, a 50 kuna na ulazu.

O punk bendu Trobecove krušne peći

Trobecove krušne peći je hrvatski avangardni postpunk sastav iz Zagreba koji je sa djelovanjem počeo 1981. godine. Pjesme koje su snimili glazbena kritika svrstava u alternativni rock, punk, postpunk, noise i no wave, a zvuče psihodelično i funkoidno.

Članovi sastava bili su vokalist i gitarist Darko Begić, basist Mario Barišin, gitarist Ivan Vinski, bubnjar Gordan Dorvak, saxofonist Damir Prica Kafka (Capri) i gitarist Damir Kolarec (1981 – 1983). Na bunjevima je od 1986. Ratko Danilović (bivši član Sexe). U bendu je bio i Dražen Heraković (solo gitara i vokal) koji je svirao u požeškom Rukopoteznom povlačilu, a kasnije u grupama Žak Fatalist (Požega) i Married Body (Požega).

Bendu je problem predstavljalo vrlo provokativno i morbidno ime. Naime, nazvali su se po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji, Metodu Trobecu i načinu na koji je taj serijski ubojica uklanjao trupla svojih žrtava.

1984. godine TKP-u su izdale demo album na kazeti demo koji je sadržavao četiri pjesme. U Ljubljani su 1985. snimili materijal za prvi album koji tijekom rada grupe nikada nije bio objavljen, a svoje izdanje skoro cijelo desetljeće poslije. Sam album je, navodno, bio zabranjen zbog tekstova.

Svirali su do 1987. godine, kad su pod etiketom Produkcija Slovenija objavili album uživo Ta krvava prošlost…, koji je snimak koncerta održanog u Kopru 15. svibnja 1987. godine. Nakon toga prestali s radom.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -