poslovna konferencija "zagreb - bankarsko i financijsko središte u novom normalnom" - 2020

Poslovna konferencija “Zagreb 2020 – bankarsko i financijsko središte”

U 2020. godini tradicionalna konferencija Poslovnog dnevnika “Zagreb – bankarsko i financijsko središte” stavlja naglasak na “novo normalno“, točnije na razvoj financijske industrije u novim okolnostima pandemije koronavirusa.

Financijski sustav, čija je stabilnost jamstvo daljnjeg razvoja i prosperiteta, morat će u vremenima koja dolaze odgovoriti na niz novih i do sada neviđenih izazova, a namjera konferencije je razviti širu diskusiju o onome što čeka financijski sustav, kao i potražiti odgovore na izazove koje financijski sustav u Hrvatskoj ima.

Iznimna važnost stabilnosti financijskog sektora često nije dovoljno naglašena niti prepoznata u široj masi. Stabilnost navedenog sektora iznimno je važna ne samo za krajnje potrošače, nego i za kreditni rejting države, kao i za potencijalne investicije.

Kako i na koje načine će se ta uloga mijenjati i ostati stabilna u novim okolnostima tema je konferencije Zagreb – bankarsko i financijsko središte u novom normalnom. Konferencija će se održati u srijedu, 28. listopada 2020. godine u hotelu Hilton Garden Inn (Radnička cesta 21, Zagreb) s početkom u 10 sati.

Uloga financijskog sektora daleko je šira od samog kreditiranja stanovništva

Podrška projektima u raznim sektorima, kao i podrška novim tvrtkama i popularnim start-upovima, put je kojim financijski sektor potiče rast i razvoj cijele jedne države.

Konferencija će kroz dvije panel diskusije i stručne prezentacije okupiti renomirane stručnjake iz bankarskog i financijskog sektora koji će raspravljati o važnosti navedenih sektora za rast i razvoj cijele jedne države te načinima na koje će se njihova uloga mijenjati te ostati stabilna u novim okolnostima.

Na konferenciji koju organizira Poslovni dnevnik očekuje se sudjelovanje Zdenka Adrovića, direktora Hrvatske udruge banaka, Ante Žigmana, predsjednika Upravnog vijeća Hanfe, Borisa Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke te Zdravka Zrinušića, državnog tajnika Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -