huddersfield - uglješa šajtinac - zkm zagreb - 2022.

Pogledajte predstavu Huddersfield u ZeKaeM-u tijekom siječnja 2022. godine

Predstava Huddersfield prema slavnom tekstu Uglješe Šajtinca je doista neprolazna priča. Ona se lako čita u svim društvenim i povijesnim trenucima, a govori o generacijama mladih koji traže svoj komadić sretne zemlje i lijepe budućnosti..


Ova zanimljiva kazališna predstava donosi nadasve zanimljivu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji traže “svoje mjesto pod suncem”. U odnosu na Lijepu našu čak im se i kišovito jorkširsko predgrađe Huddersfield čini obećanom zemljom. “Vidiš, meni Huddersfield zvuči sunčano…” U toj jednostavnoj rečenici, koju negdje pri kraju drame izgovori jedan od njezinih protagonista, smješten je čitav, brutalan, ali i nevjerojatno porozan svijet ovog iznimnog komada. A zapravo govori o nemogućnosti donošenja životnih odluka, o potrazi za domom, srećom, smislom…

Mračna i dirljiva, Huddersfield je ujedno i nevjerojatno duhovita kazališna predstava u kojoj će vas oduševiti i izbor glazbe. Predstavu nosi snaga glumaca mlađe generacije od kojih su neki već afirmirane glumačke zvijezde. To su Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Mateo Videk, Ugo Korani te Tina Orlandini. Dodajmo da su u predstavi izvrsne uloge dali i dugogodišnji članovi ZKM-ovog ansambla Sreten Mokrović i Filip Nola. Huddersfield režira Rene Medvešek, a možete ju pogledati u ZeKaeM-u u utorak, 11. siječnja 2022. godine. Ulaznice kupite u ZKM-ovoj internetskoj trgovini na adresi zekaem.hr.

Video: Najava za predstavu HUDDERSFIELD u ZeKaeM-u

Tagged