platite kavu stihom / julius meinl kava / 2020.

Poetska kampanja “Platite kavu stihom” 2020. godine održava se virtualno

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji “Platite kavu stihom” samo je u Hrvatskoj prikupljeno više od 100.000 napisanih stihova. U akciji je sudjelovalo više od tisuću ugostiteljskih objekata, a u cijelom svijetu možemo govoriti o milijunima napisanih stihova.

Nažalost, zbog teške situacije izazvane koronavirusom, na Međunarodni dan poezije 21. ožujka, kampanja se neće održati. No, umjesto u 150 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske, u subotu stih možete objaviti na službenom Facebook ili Instagram profilu tvrtka Julius Meinl Hrvatska koja ovu akciju i organizita. I ne zaboravite, post koji objavite označiti s tagom #PayWithAPoem. Na taj način će se i vaš stih računati u borbi protiv nepismenosti zajedno s globalnom dobrotvornom organizacijom Worldreader.


Poetski događaj Platite kavu stihom uz poruku Svaki stih se broji ima cilj prikupljanja 100 tisuća stihova tj. donacija, kao potporu globalnoj pismenosti. Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti opismenjavanja u Etiopiji, Keniji i Indiji. Naime, to su zemlje koje su najviše pogođene problemima slabe pismenosti, a iz kojih potječe Julius Meinl kava.

Ostanite kod kuće – platite kavu stihom

Zašto ne biste, na trenutak, zaboravili na emojije, savršeno filitrirane fotografije i gifove? Zašto ne biste emotikone pretvorili u prave emocije? U vremenima kada nam je empatija prijeko potrebna, kada će iskrene emocije, briga za drugoga i društvena odgovornost postati najvrjednija valuta, ove godine, u subotu 21. ožujka, na Međunarodni dan poezije, ostanite doma.

Inspirirajte se Julius Meinl šalicom kave ili čaja i otkrijte poetsku snagu riječi. Čekamo vas online, jer svaki stih se broji! Više o ovoj akciji doznajte na mrežnim stranicama tvrtke Julius Meinl na adresi juliusmeinl.com/hr.

Tagged