entangled phrases 2019

Plesni performans “Entangled Phrases” koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg

Plesni performans “Entangled Phrases” (Zapetljane fraze) u režiji koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg te izvedbi Anje Müller, Angele Peris Alcantud i Alme Söderberg održat će se 26. studenog 2019. godine u Velikoj dvorani Teatra &TD. Predstava je dio projekta “apap – Performing Europe 2020”. Ulaz na performans je besplatan, a počinje u 20 sati.

“U predstavi Entangled Phrases (Zapetljane fraze) prakticiramo slušanje pokreta. Koristimo svoje glasove kako bismo učinili pokret zvučnim i puštamo da zvuk utječe na pokret. Zapetljanost zvuka i pokreta kao i zapetljanost nas tri stvara bogatu i kompleksnu tapiseriju. S pomoću vizualnog i zvučnog, međusobno se uvezujemo posvećenošću i privrženošću. Odgovaramo društvu straha tako što razvijamo tehniku osjetljivosti, zajedništva te njegujemo mogućnost da mislimo nekoliko misli istovremeno dok odgovaramo na tu kompleksnost svojim punim kapacitetima. Poliritmija i polifonija dobrodošle su kao izazov dubini iskustva i razumijevanja”, pojasnila je redateljica Alma Söderberg.

Alma Söderberg je koreografkinja i izvođačica koja radi s muzikom i plesom. Koristi svoj glas i tijelo kako bi svirala prostor kao da je instrument. Njezino trajno istraživanje bavi se time kako slušamo dok gledamo – promatra odnos uha i oka. Utemeljila je svoju praksu nizom solo izvedbi u kojima je razvila idioritmički način stvaranja.

Plesni performans “Entangled Phrases”

  • režija: Alma Söderberg
  • koreografija i izvedba: Anja Müller, Angela Peris Alcantud, Alma Söderberg
  • zvuk: Dechat “Hendrik” Lewillekens
  • scenografija i svjetlo: Pol Matthé

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

1 thought on “Plesni performans “Entangled Phrases” koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg

Comments are closed.