izložba "plati i nosi" / galerija bačva zagreb 2019

PLATI I NOSI – prodajna izložba radova studenata likovnih akademija u Galeriji Bačva

Hrvatska poštanska banka, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu organiziraju drugu prodajnu izložbu studentskih radova “Plati i nosi” od 17. do 22. prosinca 2019. godine u Galeriji Bačva Doma HDLU. Cilj projekta je mladim i perspektivnim umjetnicima dati priliku da razmijene iskustva s kolegama s drugih akademija, da se okušaju u prezentaciji i prodaji radova široj publici i pripreme za tržište na kojem će pokazati svoj talent i uspješnost. Na ovogodišnjoj izložbi sudjelovat će 70-tak studenata s likovnih akademija u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Posjetitelji će imati priliku upoznati mladu, suvremenu umjetničku scenu Hrvatske i po iznimno prihvatljivim cijenama kupiti kvalitetne umjetničke radove. I ove će godine stručni žiri odabrati najbolja umjetnička djela.

“Ovakvi projekti spajaju poslovni svijet s najvišim segmentom umjetničkog obrazovnog sustava, a mladim umjetnicima osiguravaju prve jasno postavljene poslovne i karijerne mogućnosti”, rekao je Tomislav Buntak, dekan ALU Zagreb i predsjednik HDLU.

“Ovo je jedinstven, vrlo otvoren i pozitivni projekt koji potiče mlade umjetnike na prezentaciju rada i zaradu. Oboje je jako važno. Umjetnicima je potrebno pozitivno okružje u kojem će stvarati, moći ostvariti financijsku dobit i biti prihvaćeni od zajednice, a često sve navedeno izostaje”, dodala je dekanica APURI Letricija Linardić.

Projekt Plati i nosi inspiriran je uspješnim formatom tradicionalne izložbe zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti Cash & Carry. Prošlogodišnju izložbu, koju je otvorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, javnost je s oduševljenjem prihvatila, a o uspjehu projekta govori 400 prodanih radova u vrijednosti 350 tisuća kuna te brojne prilike koje su se otvorile sudionicima nakon izložbe.

“Prošlogodišnja nagrada za najbolji rad kao i izdašna dobit od prodaje vlastitih radova pomogla mi je u daljnjem napredovanju. Svakako bih spomenuo svoj diplomski rad koji bi sigurno teže realizirao da nije bilo izložbe Plati i nosi. No, najviše me obradovao interes ljudi za moje radove i radove mojih kolega koji su dobili samopouzdanje, ostvarili nove kontakte i odličnu promociju”, rekao je Ivica Purgar, prošlogodišnji izlagač (ALU, Zagreb).


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -