plati i nosi 2022 - prodajna izložba - meštrovićev paviljon zagreb

Plati i nosi 2022 – treće izdanje prodajne izložbe studenata zagrebačke akademije i mladih umjetnika i članova HDLU-a

Projekt “Plati i nosi” najavljuje treće izdanje prodajne izložbe studenata zagrebačke akademije i mladih umjetnika i članova HDLU-a. Izložba će se održati u galerijama Bačva, Prsten i PM Meštrovićevog paviljona od srijede do petka, od 21. do 23. prosinca 2022. godine. Dodajmo da se projekt “Plati i nosi” realizira u suorganizaciji HDLU-a i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.


U želji za stvaranjem novih prilika za studente i umjetnike mlađe generacije, omogućavanjem nezamjenjivog iskustva prezentiranja i prodaje vlastitih radova široj publici te motiviranjem umjetnika za razvoj stvaralaštva, a u situaciji oskudnih prodajnih prilika usmjerenih na nadolazeća umjetnička imena, pokrenuta je prodajna izložba na kojoj sudjeluju studenti ALU ZG te umjetnici mlađe generacije, članovi HDLU-a. Napominjemo da studenti izlažu u prizemlju u galeriji Bačva, dok ostali izlažu na prvom katu, u galerijama Prsten i PM.

Projekt “Plati i nosi” nude perspektivu za zajednički oporavak

Na realizaciju ovog projekta potaknuo je uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry. Ona se održava već šesnaest godina na poznatom Jabukovcu na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, kao i dva izdanja pilot projekta Plati i nosi održana 2018. i 2019. godine u Meštrovićevom paviljonu. Uzimajući u obzir trenutak u kojem su se cjelokupni financijski i socijalni sustavi destabilizirali uslijed izazovne godine koja se približava kraju, smatramo da Plati i nosi, u tom kontekstu, može ponuditi perspektivu za zajednički oporavak.

Osim poticajnih mogućnosti za studente umjetnosti i umjetnike mlađe generacije, ova prodajna izložba građanima omogućuje kupnju suvremenih umjetničkih radova. I to autora čije vrijeme dolazi. No, ona nudi i izravnu komunikaciju s mladim umjetnicima s ciljem uspostave trajnijih veza. Tijekom događanja posjetitelji će moći na licu mjesta po principu cash & carry po prihvatljivim cijenama kupiti radove studenata i umjetnika mlađe generacije i biti sigurni da će kući odnijeti umjetninu iza čije selekcije stoji najveća i najstarija strukovna likovna udruga HDLU te najstarija likovna akademija ALU ZG.

Na ovaj način ovaj izložbeni projekt služi kao platforma za prodaju mladim stvaraocima. Ona im omogućuje daljnji razvoj karijere, ali i pruža uvid širokoj javnosti u stvaralaštvo nadolazećih imena hrvatske umjetničke scene. Uz to svojim održavanjem pridonosi šarolikosti i pluralizmu događanja kulturne scene grada Zagreba. Vidimo se u Meštrovićevom paviljonu od 21. do 23. prosinca 2022.! Više informacija o izložbi Plati i nosi 2022 doznajte na mrežnim stranicama ADU-a.

Na ovom prodajnoj izložbi izlažu:

Studenti ALU:

Ante Šabić, Antonela Šurbek, Antonio Špernjak, Astrid Jakšić, Ivan Čunović, Ivona Katalinić, Jakov Pašalić, Marcela Bencek, Marija Kladarin, Marko Domazet, Matija Meštrić, Mihaela Rašica, Monika Sinković, Nikola Marinčić, Pavao Bužančić, Petra Divković, Petra Kovačić, Petra Matković, Sara Kudrić Smerke, Tara Stanić…

Umjetnici članovi HDLU:

Agata Lučić, Ana Marija Maravić, Ana Ratković Sobota, Andrej Tomić, Darija Jelinčić, Diana Trohar, Domagoj Rogina, Dominik Vuković, Grgur Akrap, Iris Jambrek, Ivan Marković, Ivana Pipal, John Miličić, Josip Rončević, Lora Elezović, Luka Kušević, Manuela Pauk, Mario Romoda, Matej Vuković, Mia Maraković, Mia Matijević Akrap, Monika Meglić, Nikica Jurković, Nikola Pjevačević, Tin Samardžija, Zdenko Mikša…

Tagged