performans "skoro, polako" 2019

Performans SKORO, POLAKO autorskog tima Komljenović – Panza u Centru KNAP

SKORO, POLAKO je duet između pokreta tijela i pokreta zvuka koji istražuju sebe i svijet biofeedbacka. Feedback je povratni odnos zvuka koji se jednom otpustio, a zajedno s tijelom koje reagira stvaraju nešto novo. Ako zvuk pokreće tijelo koje nije odgovorno da u svakom trenutku uzvrati impuls, onda je greška trenutak u kojem se stvara feedback. Neprekidna prisutnost ovog dijaloga / konflikta neposredni je zadatak izvođača. Komad je inspiriran radovima francuske avangardne kompozitorice Eliane Radigue i njenim radom sa feedbackom zvuka i beskrajnim sporim pasažima koji upravo zbog te sporosti u sebi stvaraju nove zvučne linije koje u nekim trenucima tematiziraju pomirenje s ostacima traumatskog povezivanja.


Forma predstave je dijalog između intenzivno sporog, osluškujućeg i eksperimentalnog elektroakustičkog zvuka i napetog plesnog / pokretnog tijela koje je prebačeno preko granica mjere. Ono što preostaje biti će istovremeno i slušljivo i slušano, jednako nepokrenuto i kao pokretano.

Namjera nam je ostvariti svijet koji se prenosi gledatelju / slušatelju izlomljenom, ali i kontinuiranom percepcijom koja izaziva pažnju.

Performans SKORO, POLAKO autorskog tima Komljenović / Panza u produkciji Ekscene održat će se 28. studenog 2019. godine u 20 sati u Koncertnoj dvorani Centra Knap.

O performansu SKORO, POLAKO

  • autori: Ronald Panza i Nikolina Komljenović
  • dramaturgija, glazba i izvedba: Ronald Panza
  • koreografija i izvedba: Nikolina Komljenović
  • produkcija: ekscena
  • podrška: POUZ Zagreb, OKC Abrašević Mostar (BiH), Centar za kulturu KNAP Zagreb, Gradsko kazalište Stari Grad Hvar, Gradska knjižnica i čitaonica Stari Grad Hvar
  • foto: Maja Mujičić
  • posvećeno: Abraševiću, Kamenjaku, Hvaru, Lastovu, Marjanu i KNAP-u te oceanima Eliane Radigue

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged